søndag den 4. februar 2018

Flat Iron steak med urtepesto, sprøde fritter og Æble - og broccolisalat.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg havde købt denne, for mig lidt ukendte, udskæring som stammer fra okseboven på koen.
På nettet kan man læse meget godt om den, som fx. at Flat Iron Steak er et overset stykke kød, der giver de bedste bøffer du kan ønske dig.

Jeg blev ikke skuffet, det har en god kraftig smag og er meget mørt og lækkert.
Her serveret med en urtepesto ovenpå og sammen med sprøde fritter og en æble- & broccolisalat.

Jeg har tilberedt kødet sousvide - men skriver også hvordan du gør hvis det skal laves på panden.
 Sara B. Hansen.

Ingredienser 2 personer:

Kødet:
380 g. Flat Iron Steak (Oksekød)
2 spsk. Flydende urter, hvidløg
Hvidløgspeber
Havsalt
Smør/olie
klaret smør 

Salat:
½ broccoli i små buketter
1 æble i tern
3 abrikoser
3 spk. solsikkekerner
Lidt syltede rødløg (2 dl. æbleeddike + 2½ spsk.. rørsukker koges op og hældes over rødløg i grove både trækker min. 1 time)
2 spsk. hakket persille
2 spsk. skyr neutral
1½ tsk. rørsukker
Salt og peber
1 tsk. grov sennep.

Urtepesto:
1 håndfuld basilikumblade
1 håndfuld persilleblade
1 håndfuld øko. cashewnødder(pinjekerner, valnødder el. smutetde mandler kan også bruges)
½ tsk. havsalt
1 fed hvidløg
ca. ½ dl. citronolivenolie (eller alt. olivenolie og lidt revet citronskal)

Kartofler:
4 stor kartofler skåret i fritter
olivenolie
havsalt

Kødet:
Start med at pakke kødet ud-mit var meget fint og uden sener, fedt eller noget, men er der det, så rens kødet.
Kom flydende hvidløg 1 spsk. på hver side og fordel det. Drys med hvidløgspeber og lidt salt. Hvis man ikke har flydende hvidløg kan man måske blende 3-4 fed sammen med lidt vand og så presse gennem en sigte.Derved undgår man at have små stykker der branker ved pandestegningen og får en lækker og mere intens smag. Lad marinere 1 time.

Hvis det skal laves Sousvide, så give det et hurtig tur på panden i olie/smør bare lige for at brune og give mere smag. Lad køle og vakuumpak. Kom herefter 2 timer i Sousvide ved 60 grader.Efterfølgende duppes kødet og brunes hurtigt af i klaret smør på panden.

Skal kødet tilberedes uden sousvide så skal det have 4- 6 min. på hver side og så hvile ca. 15-20 min. inden udskæring.

Pesto: 
Hak alle urter, hvidløg og nødder meget fint med en god kokkekniv på et stort skærebræt. Drys lidt salt over og lidt af olien og hak og bland.Kom i en skål og vend mere olie i til ønsket konsistens.

Salat:
koge vand i elkoger og hæld over de små broccolibuketter i et dørslag.Det tager lige lidt af det rå uden at gøre dem bløde. Kom i en skål og vend med æble og rødløg, tørret abrikos i tern og persille. Rør skyr med sennep, sukker salt og peber. Vend i dressingen.
Sara B. Hansen.

Kartofler:

Skrælles og skæres i fritter, skylles og står herefter en time i kold vand. Tørres godt med rent viskestykke. Bland med olivenolie ca. 2 spsk. og drys med havsalt. Fordel jævnt på en plade med bagepapir og bages sprøde. ca. 40 min. ved 200 grader.

Ved servering skæres kødet i tykke lidt skrå skiver, pesto kommes over, det giver et flot farvespil.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar