Foto: Sara B. Hansen |
Tjek lige den flotte farve - det må da lige være en ret for skipper skræk og andre der gerne vil være bomstærke og fulde af energi :-)
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 4 personer:
2 spsk. olivenolie
2 porrer
2 fed hvidløg
Et stykke frisk ingefær ca. 5 cm
200 g. friske spinatblade
1 spsk. stærk madras karry
1 tsk. spidskommen
1 liter grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Jordskokkechips:
4 jordskokker skrællet og skåret i tynde skiver
½ l. smagsneutral olie
lidt havsalt
1 lille gryde
Desuden:
Lidt creme fraice 6%
Evt. lidt rød skovsyre eller brøndkarse
Naan
Rens porrer og skør i halve skiver, skræl og hak ingefær, hak også hvidløg og chilifrugt i lidt halv grove stykker. Det betyder ikke så meget for suppen blive blendet. Skyl spinatbladene i et dørslag.
Kom ca. 2 spsk. olivenolie i en gryde. Svits porrer, hvidløg, chili og ingefær nogle min. Tilsæt karry og spidskommen og lad det svitse med .
Kom spinatbladene ved og lad dem falde lidt sammen. Hæld grøntsagsbouillon og kokosmælk ved. Lad simre ca. 30 min.
Skræl jordskokker og snit dem i tynde skiver. Varm olien op til ca. 180 grader og kom jordskokkechips i og friter dem gyldne af flere omgange. Lad dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt havsalt.
Blend suppen jævn og smag til med salt og peber. Server suppen rygende varm med en klat cremefraiche, sprøde jordskokkechips, evt. tørrede chiliflager, rød skovsyre eller brøndkarse som pynt og lidt naanbrød til.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar