søndag den 3. december 2017

Egg en cocotte med skinke, gruyere flødekyssetspinat.

Foto: Sara B. Hansen.
En rigtig dejlig morgenmad her på 1. søndag i advent - det er et godt alternativ til de vanlige "æggetravere"....blødkogt æg, røræg, spejlæg og omelet :-) som alle er gode men lidt variation er også rart.
Jeg køber nogle store flotte landæg på en gård i nærheden. Det gør det ekstra godt. 

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:


10 frosne spinat"klumper (gerne hakket men hel kan også bruges)
1 dl. fløde
Salt og peber
1 tsk. hvidløgspulver el. et lille fed presset.

2 store skiver skinke skåret i mindre trimler.
4 spsk. revet gruyereost e.l.
4 æg

Foto: Sara B. Hansen.

Kom den frosne spinat i en gryde og tænd på lavt blus.Lad småsnurre til den begynder at tø og hæld så fløden ved, smag til med salt og peber og hvidløgssalt.


Smør 4 ramekiner med lidt smør. Kom spinat i bunden og herover skinke og ost.  Slå ægget ud over. Placer ramekinerne i et ildfast fad og hæld vand i fadet så de står i vandbad sådan 2/3 del op.

Bag ved 200 grader i ca. 12 - 15 min. til blommen er som du kan lide den. Løft forsigtig op. Tør bunden med et rent viskestykke og server.

Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på Facebook.



Foto: Sara B. Hansen.



1 kommentar:

  1. Det er en fin æggeret. Vil du gerne have æggeblommen til at ligge midt i, kan du lave en lille fordybning og anbringe osten ude i kanten.
    Elsebeth

    SvarSlet