lørdag den 18. november 2017

Kylling i krydret mandel og kokosflødesovs.

Foto: Sara B. Hansen.
En dejlig indisk ret som har mange lækre krydderier- men alligevel ikke er så stærk, at de fleste ikke vil kunne være med.Jeg synes at den smager virkelig skønt og  krydderpastaen med mandler giver en lækker sovs. Jeg har i denne version valgt at bruge den fede kokosmælk i stedet for fløde men det vil man selvfølgelig kunne gøre som man fortrækker. Server med ris og chapati og evt. mangochutney til.

Foto: Sara B. Hansen.

800 g. kyllingfilet i tern
4 fed hvidløg
50 g. mandler, smuttede
3-4 cm ingefær, skrællet 
2 løg, hakket
1 dl. vand
2. spsk. olie
8 grønne kardemomme kapsler (hele)
6 kryddernelliker
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1 kanelstang
½ tsk. chiliflager
1 tsk. Garam marsala
2 tsk. spidskommen(stødt)
Salt og Peber
1-1½ dl. vand
3 dl.fed kokosmælk

Foto: Sara B. Hansen.

Lav en krydderipasta ved at køre hvidløg, mandel, ingefær og vand (1 dl)til en jævn pasta.

Varm olien i en sauterpande(med låg til) til det syder når du holder en kardemommekapsel deri. Tilsæt kardemomme, kryddernelliker og kanel og steg nogle sekunder. Kom de hakkede løg ved og lade dem blive gyldne men ikke brændt

Sænk varmen.Tilsæt kylling,krydderi -og mandelpasta, spidskommen, koriander,gurkemeje og chili og 1 - 1½ dl. vand. Lad retten simre ved svag varme i 20 min under låg om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere vand undervejs.Tilsæt kokosmællk/fløde og lad småsimre i 10 min. uden låg. Strø garam marsala over, vend rundt og servere retten med ris og chapati og vet. mangochutney til.

Du kan finde en opskrift på hjemmelavede chapati HER men de kan også købes i mange supermarkeder, vis ikke du har tid til at lave selv.


Find også Saras Masunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar