onsdag den 8. november 2017

Chokolademousse med et strejf af mocca og ristede mandler.

Foto: Sara B. Hansen.
En klassiker man aldrig gå fejl af ....der er ikke de helt store udskejelser i det, bare en lækker, cremet og fyldig chokoladedessert m. et strejf af mocca uden at det bliver for voldsomt.
Jeg synes godt at smagen kan blive for intens hvis man bruger meget mørk chokolade. I denne har jeg brugt mørk mælkechokolade på 47 % fra Toms. 

Pas på ikke at anrette i for store portioner- den smager skønt -  men det er mest delikat, hvis man få ca. 1 dl. i et lille glas.
Min farfar kaldte altid kaffe for mocca, så gav han min farmor et kærligt klap og sagde "gir´ du en kop mocca tykke" (ved ikke hvorfor han kaldte hende det, for hun var ikke specielt tyk).

I stedet for mandler kan man også vælge at drysse med frysetørret hindbær. Det ser også godt ud og passer fint til smagsmæssigt.


Ingredienser 6 personer:

150 g. mørk mælkechokolade 
1 tsk. nescafé
kornene fra ½ vaniljestang
3 spsk. rørsukker
4 past. æggeblommer
3½ dl. piskefløde

Pynt:
Lidt letpisket flødeskum
3 spsk. ristede mandelsplitter eller alternativt frysetørret hindbær

Hak chokoladen og smelt den over vandbad, pas på ikke at få vand ned i chokoladen (for så går det galt!) Det gøres nemmest med en Charlotteskål.
Pisk æggeblommer sammen med sukker + vaniljekorn i nogle min. til en helt hvis og luftig konsistens. Rør nescafe i. Pisk fløden til en mellemfast flødeskum. Vend nu den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen med en dejskraber.  Kom ca. 1/3 af flødeskummen i og vend sammen og vend derefter chokolademassen og resten af flødeskum sammen. Gem dog lidt flødeskum til at pynte desserten med.
Fordel chokolademoussen i de glas du vil servere i og sæt på køl i mindst to timer. Men desserten kan også sagtens laves dagen før.
Pynt med flødeskum, mandelsplitter el. frysetørret hindbær.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar