onsdag den 8. november 2017

Mexigryde.

Foto: Sara B. Hansen.
En rigtig dejlig gryderet, som kan stå og simre og sprede en liflig duft i køkkenet, så man rigtig kan se frem til aftensmaden. Kødet bliver super mørt og der er god smag i retten. Skru op og ned for styrken af chili alt efter hvad du er til.

Ingredienser 4 personer:

600 g. Nakkekam i store tern.
2 løg. i tynde både
4 fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
1 tsk. sød/mild chili
1 tsk. spidskommen
1½ tsk. oregano
½ tsk. cayennpeber
1 tsk. havsalt
1 dåse flåede tomater
1 dåse kidney bønner
2 spsk.tomatkoncentrat
½ l. svine el. grøntsagsboullion
1 lille dåse sprøde majs
et bundt hakket persille el. evt lidt koriander

Desuden:
Cremefraiche til topping
Kogte ris til tilbehør
evt. Jalapenos


Foto: Sara B. Hansen.

Blad alle krydderier. Svits kødet i flere omgange ved god varme, så det blive brunet, strø lidt krydderi over imens det steger. Kom det over i en god stor tykbundet gryde.
Steg løg i nogle min. tilsæt hvidløg samt resten af krydderiblandingen. Lad det stege nogle min. og overfør så løgene til kødet i gryden.
Kog panden af med lidt af bouillonen og hæld det op i gryden sammen med resten af bouillonen, de flåede tomater. og tomatkonc. Lad retten koge op og skru herefter ned for varmen så gryden bare står og småsnurrer ved lave varme i 2 timer eller mere.Tilsæt kidneybønner og majs og varm igennem. Server med kogte ris, en klat cremefraiche og drys med persille/koriander og evt. jalapenos. 

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar