fredag den 27. oktober 2017

Efterårskylling med æble, spinat og valnødder og calvadossauce.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne ret synes jeg selv er rigtig smuk og efterårsagtig - både i smag og farver.
Det er rigtig weekendmad eller velegnet som gæstemenu. Calvados saucen smager så forrygende!Foto: Sara B. Hansen.

Til 4 personer:


4 kyllingbryst fileter
5 salvieblade
salt, Peber
smør
1 løg
2 Æbler ( gerne fast og syrligt)
3 dl vand

1 boullionterning
1 dl. Calvados
2 tsk soya
2 tsk Maizena
400 g. frisk spinat
50 g. Valnødder
evt. et fed hvidløg


200 g. friske bønner
8 skiver bacon

800 g, små kartofler
2 spk. olivienolie
Havsalt


Foto: Sara B. Hansen.

De små kartofler vaskes og tørres og vendes derefter med salt og olie i et ildfast fad. Bages i ovnen i ca. 45 - 50 min ved 200 grader, Til de er sprøde og gyldnde.

Bønnerne blancheres i lidt saltet vand og fordeles i små bunker. Hver bunke rulles med en skive Bacon om. drysses med salt/pber og bages i ovnen i 20 min.


Foto: Sara B. Hansen.

Skær en lille lomme  i hver kyllingfillet og kom et frisk salvieblad ind i. krydder med salt og peber og steg i smør skær gerne et salvieblad lidt i strimler og steg med(det giver lidt ekstra smag), nogle minutter på hver side, til de har fået lidt farve.

Skær løg og det ene æble i tern og læg på panden sammen med kyllingen. Efter ca. 1-2 min. tilsættes vand og bouillon og retten simrer under låg ca. 10 min.
Herefter tages kylling op og holdes varmt i folie. Sigt sovsen ned i en gryde og tilsæt soya og calvados. Lad simre lidt og jævn den så med maizena. Smag til.

Steg spinaten på en pande i lidt smør, du kan evt. tilsætte et fed hvidløg i fine tern eller skiver, det giver en god smag synes jeg. Spinaten skal kun lige blive mør, det vil sige ½ -1 min. så tilsættes valnødderne og det får et lille minut mere. Samtidig steger du skiver af æbler, krydret med salt og peber i smør på en anden pande, til de får lidt farve.

Arranger spinat og valnødder som en rede på hver tallerken og placer kyllingfileten ovenpå.
Ovenpå kyllingen placeres de smørstegte æbler. Arranger lidt sauce og kartofler omkring og server resten v. bordet så man kan supplere. Foto: Sara B. Hansen.

Find også saras Maduinivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar