mandag den 16. januar 2017

Nøddemarengsdrøm med nougat og hindbær(glutenfri).

Foto: Sara B. Hansen.
Denne kage er resultatet af et "stop madspil" projekt! Jeg havde en del past. æggehvider og noget fløde der skulle bruges og det blev så tryllet ind i denne lækre kage, som vi klart med god samvittighed kunne spise, for man skal jo ikke smide mad ud vel? ;-)
I får opskrifter og billede selvom jeg kom til at ødelægge den øverste bund da den skulle lægges på, ind i mellem går det jo ikke helt som planlagt - men smagen fejler bestemt ikke noget.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 1 kage(springform ca. 26 cm):

Til to bunde:
6 æggehvider

300 g. sukker
½ tsk. vaniljekorn
350 g. nødder gerne blandet fx. mandler og hassenødder
2 x. springforme (ens størrelse)

Nougatfyld:
2 dl fløde
200 g. nougat

Desuden:
1 bakke frisk hindbær eller god hindbærmarmelade.
Foto: Sara B. Hansen.

Hak nødderne medium fint i en blender.Pisk æggehvider, vanilje og sukker meget stift. og vend nødderne forsigtigt i. Beklæd springformene med bagepapir klemt om bunden og smør siderne godt. Fordel marengsmassen i de to forme. Bag bundene i 45 min. ved 170 grader (varmluft).

Pisk fløden stiv. skær nougat i mindre stykker og smelt det over vandbad. Bland halvdelen af flødeskummet med den varme smeltede nougat og vend det godt samen til en jævn masse - vend herefter den resterende flødeskum i. Sæt det i køleskabet i 30 min.
Når bundene er bagt løsnes de lidt langs kanten med en kniv og springformen åbnes og tages af. Lad kagen køle helt af på bunden af springformen inden den flyttes på bagepapiret over på et kagefad. Træk bagepapiret "under sig selv" så kagen kommer af og står på fadet.
Fordel nougatmassen over og kom hindbær enten friske eller god hindbærmarmelade i klatter henover. Læg forsigtigt den anden bund over. Sæt kagen på køl en times tid, indtil servering, så den "sætter sig".

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

3 kommentarer:

 1. Jeg bager en lignende kage. De to bunde smøres ud på bagepapiret. Mit fyld er flødeskum m/hak. mørk chokolade og cognac. OG den skal fryses, inden den serveres. Den er sprød og meget lækker. Første gang var til eftermiddagskaffen til min søns konfirmation, hvor det passede mig særdeles godt, at jeg kunne lave den en uge i forvejen. Du kunne gøre det samme med din, hvis du bruger marmelade i stedet for friske bær, som vil begynde at pladre, når de tør op.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elsebeth, rigtig god idé! Det vil jeg prøve på et tidspunkt. Kh Sara

   Slet
 2. Læste forleden et tip fra en tidligere, flittig kogebogsjournalist: "Husk at smøre bagepapiret med smør (endelig IKKE olie!), inden du smører marengsen ud, så er papiret nemt at trække af den bagte kage!" Det har jeg nu aldrig gjort - men det kan være, jeg ska' te' de' ...
  Elsebeth

  SvarSlet