onsdag den 11. januar 2017

Nem og lækker ratatouilletærte (vegetarisk).

Foto: Sara B. Hansen.
I hverdagen er det ofte svært at bruge timer i køkkenet på at lave god og sund mad til familien - derfor kan det være dejligt med genveje;-)
Denne skønne grøntsags tærte er så let og hurtig at lave, et farveorgie at se på og smager samtidig rigtig dejligt.
Server med en god blandet salat til.

Bunden er en færdigkøbt fuldkorns tærtedej og det kan sagtens gå an, når tiden er lidt knap.
Du kan bruge de grøntsager som du har. Det er en rigtig god måde at få brugt diverse rester på.
Faktisk har jeg også set flere steder sælger en pose friske ratatouille grøntsager som er lige til at vende på panden- så kan det da i hver fald ikke blive lettere!
Hvis du er heldig, så bliver der måske også et stykke eller to til madpakker dagen efter :-)


Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift til 4 personer(tærteform 30 cm):

500 g. blandede grøntsager fx. rød og grøn peberfrugt, gulerod, squash,Aubergine, rødløg e.l. 
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 lille bundt bredbladet persille, hakket
4 æg
1 dl creme fraiche 18%
Salt og peber
1 spsk. oregano
1 tsk. chiliflager
50 g. revet ost fx. emmenthaler, cheddar e.l.


Foto: Sara B. Hansen.


  1. Start med at smøre en tærteform og kom den færdige tærtedej heri så dejen går lidt op over kanten. Prik bunden med en gaffel.Kom bagepapir over og hæld tørrede kikærter, bønner, grødris e.l. i så dejen holder formen (såkaldt blind bagning) og sæt i en 200 grader varm oven og bag 10 min.
  2. Fjern bagepapir og tørrede bønner og gem dem til en anden gang.
  3. Imens bunden forbages, skæres grøntsagerne i skiver, både og lidt rustikke stykker, svits dem på en pande i olien ca. 6 min. og tilsæt herefter persille, oregano og chiliflager. Fordel grøntsagerne ovenpå den forbagte tærtebund.
  4. Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne. Drys med revet ost og drys lidt oregano over.
  5. Bag tærten i 20 min. ved 200 grader.
  6. Server med en god salat til.

Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar