søndag den 11. december 2016

Risengrød lavet i ovnen- serveret med honningristede mandler, æbletern vendt i appelsinsaft og kanel.

Foto: Sara B. Hansen.
At lave risengrød i ovnen er en rigtig god måde - som både giver en skøn blød og lækker grød og samtidig mindre arbejde for dig og tilmed undgår man helt at brænde grøden på!
Her har jeg serveret grøden med lidt luksus på toppen i form af honningristede mandler, æbletern vendt i appelsinsaft og kanelsukkerdrys.
Den kan selvfølgelig også spises lige som den er blot med kanel og smørklat.

Der er meget forskel på grødris -jeg har prøvet flere varianter både de billige og dyre. Jeg synes at de økologiske fra Urtekram er de bedste. Det er ikke nogen reklame på nogen måde- bare min præference efter at have testet flere af.  Risengrød er jo i forvejen en billig ret, så derfor synes jeg egentlig at det er OK at vælge gode ris, for det giver en bedre grød.
I forhold til mælk har jeg prøvet alt fra minimælk til sødmælk og jeg er gladest for risengrød lavet på letmælk, sødmælk bliver let for kvalm og minimælk er simpelthen for mager.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til 4 personer (og måske en lille skål til nissen):

2 liter letmælk
250 g. grødris
1 tsk. salt
Evt. en stang vanilje flækket og kogt med.


Tilbehør:
100 g. mandler
2 spsk. honning, gerne flydende.
1 rødt æble
saften fra ½ appelsin

Desuden: kanelsukker

Foto: Sara B. Hansen.

Risengrød:
Kom risene i en stegeso eller gryde, som kan gå i ovnen. Jeg brugte en af støbejern. Hæld mælken over og kom salt ved og hvis du (som jeg) kan lide lidt vaniljesmag, så kom en flækket vaniljestang med ned i gryden.
Sæt i ovnen på 130 grader. Efter ca. 30-40 min. røres første gang og herefter ca. en gang hver halve time. Grøden skal med de to liter mælk have ca. 2½ time før den er færdig. Det kan afhænge lidt af materialet på gryden.
Evt. kan du hen mod slutningen slukke helt for ovnen og blot lade grøden stå og sætte sig på eftervarmen.


Mandler:
Rist ca. 100 g. mandler på en tør pande (de må ikke blive brændte) tilsæt 2 spsk. honning og rist videre et par min. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad køle af. Hak dem groft.

Æbler:
Skær æblet i tern og vend dem med appelsinsaften, det smager godt og holder dem pæne så de ikke bliver brune af ilten.

Server den lækre risengrød og sæt skåle med nødder, æbler og kanelsukker så hver især kan lave sin portion lige som det passer bedst :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar