lørdag den 17. december 2016

Det ULTIMATIVE konfektstykke :-)

Foto: Sara B. Hansen
Dette skønne konfektstykke smager bare så englene synger, der er tre lag; marcipan, nougat med ristede mandler og så marcipan igen- overtrukket med god mørk chokolade. MUMS!!!!
Det er også en af de ting som er kommet på det aftes jule repertoire herhjemme Og som jeg skal have lavet i denne weekend. Jeg er begyndt at gemme de trækasser man får tørret frugt i her op til jul- de er så gode til at bruge som form og "støbe! massen i. Det giver fine firkantede stykker:-)

Ingredienser ca. 30 stk.

400 g. råmarcipan 
200 g blød nougat
100 g. mandler
100 g mørk chokolade

Hak mandlerne- jeg synes gerne det må være lidt groft og rist dem let gyldne i ovnen ved 170-200 grader i 15-20 min. Rul imens marcipanen tyndt ud, det kan være en god hjælp at drysse med lidt flormelis både på rulle og marcipan. Lav 2 firkanter der passer til den form du vil bruge- jo mindre form- jo højere stykke får du.
Smelt nougat over vandbad og kom de hakkede nødder i. Placer et stykke bagepapir eller madpakkepapir i formen så det når op over kanterne. Kom en marcipanfirkant i bunden. Hæld nougat- mandelmassen over og placer en marcipanfirkant som top.
Lad det stå køligt ca. 30 min. Smelt den mørke chokolade og hæld den over marcipanen. Lad den atter stå køligt til chokoladen stivner. Du kan nu let løfte den faste konfekt firkant op og skære den ud i passende stykker.
Opbevares i tætsluttende beholder køligt.

Find mig også på Facebook :-)

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar