søndag den 11. december 2016

Fuldkornspenne med grønkålspesto.

Foto: Sara B. Hansen.
Grønkål er sund og lækkert og har mange anvendelses-muligheder. Hvorfor ikke bruge det til pesto også?
Denne smager lækkert med god pasta  - men kan også bruges som et alternativ til sauce til et stykke kød eller hvad med at prøve at vende nogle små kartofler i det eller som tilbehør på tapas bordet?
Bedst som jeg havde opgivet at finde en grønkålsstok med rod, løb jeg lige på en fra vores lokale gårdbutik i dag, da jeg var i Menu.
Det er bare så fint at have i en krukke, hvor det både pynter og samtidig kan man plukke lidt blade og bruge efterhånden som man har brug for det henover vinteren.
Opbevar pestoen på køl, hvor den fint holder sig 1 uge. Men tag gerne ud og lad stå ved stuetemperatur hvis du fx. skal bruge det som tilbehør til kød. 

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til en god portion:

100 g. renset grønkål (ribbet)
3 dl. god olivenolie
50 g. mandler, pinjekerner eller valnødder
100 g. parmesanost
1 fed hvidløg
Saft og skal af en citron
Salt og peber

Tilbehør:
500 g. fuldkornspenne eller anden pasta
Foto: Sara B. Hansen.

Kom grønkål,parmesanost,hvidløg, nødder, olivenolie, citronskal- og saft i en blender og blend til en jævn masse. Smag til med salt og peber.

Kog pasta efter anvisning på pakken og vend den friskkogte pasta sammen med 4 store spsk. grønkålspesto.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.



2 kommentarer: