onsdag den 20. april 2016

Brunsviger a la Meyer - med marcipan i remoncen.

Foto: Sara B. Hansen
Når man er gift med en fynbo, så kan der naturligvis ikke fejres fødselsdag uden at der kommer en god "brunner" på bordet :-) Denne gang vovede jeg pelsen og lavede en anden version, end den familieopskrift som kommer fra hans familie......han var lidt skeptisk!
Men konklusionen blev at den er virkelig lækker den her version. Ifølge Meyer stammer den da også fra en konditor i Odense.
Min yngste plejer ikke at være så vild med brunsviger- men denne her var han vild med- han synes at remoncen smager rigtig godt og det plejer ellers at være den del han ikke kan lide.

TIP: den rå brunsviger, kan opbevares på køl i nogle dage, når den er smurt med remonce. Efterfølgende skal den bare hæve og så bages.  Man kan også fryse den og så tage op og bage.

Opskriften giver 1 stor bradepande:
Foto: Sara B. Hansen.
Gærdej:
5 dl. lunken vand
50 g. gær
2 æg
100 g, sukker
10. g havsalt
ca. 900 g. hvedemel
75 g. blødt smør

Remonce:
100 g. marcipan
250 g. brun farin
200 g. blødt smør
½ dl. sirup
25 . g kanel
lidt ekstra brun farin til at drysse over kagen


Foto: Sara B. Hansen.

Rør gæren ud i den lunkne vand, rør æggene i og tilsæt sukker, salt og hvedemel. Ælt sammen og tilsæt til sidst det bløde smør- ælt herefter dejen glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine, er det til dejen slipper siderne. Lad dejen hvile tildækket 30 min.

Rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer i ovnbradepanden. Løft dejen over i bradepanden, somer beklædt med bagepapir. Tryk små fordybninger med fingrene - de skal tillade remoncen at synke ned i dejen.

Rør Marcipan og brun farin sammen så der ikke er nogen klumper, rør derefter det bløde smør, sirup og kanel i og smør remoncen ud over kagen med en dejskraber. Drys lidt brun farin over.

Lad brunsvigeren hæve tildækket på køkkenbordet til den når op til kanten- ca 1 time. Bag brunsvigeren i ca. 20 min ved 200 grader.

Når kagen er afkølet, kan den evt. pyntes med slik- det synes børn og barnlige sjæle godt om ;)
Men du må ikke være utålmodig- er kagen bare lidt lun, bliver vingummierne bløde og i værste fald smelter de.....min kære husbond husker en børnefødselsdag fra hans barndom, hvor en af kammeraternes mor- havde lavet den fejl.....den lille dreng der havde fødselsdag var så sur på hende - for sådan skulle den jo ikke se ud!

Endnu et lille tip: Gærdeje er altid mest spændende samme dag -men en kort tur i mikroovnen kan også friske den daggamle brunsviger rigtig godt op- så smager den som ny :-) 

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

5 kommentarer:

  1. - og så er det lige, at man kigger ned, mens man tænker, at det gør han så nok - og det gjorde han!!!

    Det værste, jeg vidste, var, at mine børn kom og kyssede mig, efter at de havde spist vingummi(er)! Føj for den lede, den der vamle ånde havde jeg det slet ikke godt med - nu spiser de heldigvis ikke vingummier mere ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa, ja vingummier kan have en meget syntetisk lugt :-) som du måske kan se, så var det også kun udvalgte stykker der fik slik på ;-) Kh Sara

      Slet
  2. Det var nu ikke, fordi jeg ville være anonym - somme tider glemmer jeg, at mine oplysninger ikke allerede er på en blog.

    En barnlig sjæl er nu ikke det værste, man kan være.

    Jeg håber, du nyder din Bededagsferie, Sara!

    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Elsebeth😊Havde gættet det var dig. Ja lidt "barlighed" er ikke det værste. Har nydt at have fri i dag og været lidt i haven. Kh Sara

      Slet
  3. Det er de barnagtige, vi ikke er så vilde med ...

    Elsebeth

    SvarSlet