onsdag den 20. april 2016

Kikærtecurry med spinat og kokos serveret med quinoa og spejlæg.

Foto: Sara B. Hansen
Den her vegetar ret smager vildt skønt - VIRKELIG! Der er masser af smag, god konsistens, sundt og nærende og ja tilmed billig og hurtig at lave. Hvad mere kan man ønske sig?
Nogen ville måske lidt kækt sige "Kød".....men jeg må indrømme at jeg nyder vores kødfri dage og der magler på ingen måde kød her. Proteiner er der mange af på grund af kikærter, Quinoa og æg.

Foto: Sara B. Hansen
Ingredienser 4. pers:

1 løg, finthakket
350 g. frisk spinat, skyllet
3 cm skrællet Ingefær, revet
1 dåske kikærter 
2 tsk. kommenfrø
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. Koriander
½ tsk. chiliflager
1 tsk. hvidløgspulver
2½ dl. grøntsagsboullion
1½ dl. kokosmælk (er ret vild med øko. kokosmælk Änglamark fra Kvickly for tiden så cremet og lækker!)
2 store spsk. tomatpure
1- 2 spsk. mango chutney
Salt og peber.

Tilbehør:
2 dl. quinoa
4 dl vand
Salt

4 æg

Skyl Qinoaen omhyggelig i en sigte og kom den i en gryde sammen med vand og salt. Kog op og skru så ned på lavt blus- lad småsimre i 15 min. med låg og lad dem herefter evt. trække 5 min i gryden, men sluk for varmen. Så skulle de gerne være lette og løse.

Pil og hak løget fint. Skræl ingefæren og riv den. Mål krydderierne af og kom dem i en lille skål.
Varm lidt smør eller olie i en sauterpande med låg til. Kom løgene i og lad dem sautere indtil klare og lidt bløde. Tilsæt ingefær og krydderier og svits dem nogle min. Tilsæt spinatblade - de fylder en masse men synker sammen til ingenting efter kort tid. Rør rundt og hæld grøntsagsbouillon, kokosmælk og tomatkoncentrat ved. Læg låg på og lad simre i 15 min. Smag til med mango chutney, salt og peber.

Steg æggene på en pande i lidt fedtstof og kom evt. lidt chiliflager på.

Anret Qinoa i bunden af en skål, kom kikærtecurry over og til sidst et spejlæg kom evt. lidt cremet kokosmælk over.....velbekomme!

Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar