Foto: Sara B. Hansen |
Det lækre grydebrød med chiafrø skal selvfølgelig serveres her til morgen- men jeg regner også med at det skal indgår i aftensmaden i dag, som brødet om en laber Nachosburger :-)
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser et stort brød:
1/4 tsk gær (På størrelse med en ært)
500 ml. vand, koldt.
3 tsk. salt
½ tsk. rørsukker
150 g. durummel
500 g. hvedemel
1 dl. chiafrø
olie til hæveformen
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Når gæren er helt op
Dæk skålen med film og lad hæve ved stuetemperatur i 12 timer ( eller længere).
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold den nogle gange ved hjælp af en bagespartel. Smør hæveskålen med olie og kom dejen tilbage.
Lad nu hæve i yderligere to timer ( eller længere). Sæt en stor ildfast gryde med låg (eller et ildfast fad) i ovnen og varm op til 250 grader. Når temp. er nået så lad lige gryden stå nogle min mere for at sikre den er gennemvarm. Tag ud og drys en smule durummel i og hæld så dejen i- pas på du ikke brænder dig på den meget varme gryde! Sæt med det samme ind i den varme ovn med låg på.
Skru ned til 225 grader.
Bag brødet i 30 min, tag herefter låget af og bag i yderligere 15 min. til brødet er sprødt og gyldent. Lad køle på rist, inden det skæres.
Find mig også på min side på: FACEBOOK
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar