onsdag den 9. december 2015

Solbærkogte pærer med julens krydderier, serveret med vaniljeis samt sprød havregrynsflage.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre dessert er både smuk og smager skønt og lidt af jul, da pærerne er kogt møre med solbær og julekrydderier som stjerneanis og kanel samt vanilje.
Hvis du hører til en af dem der ikke kan lide ris a la mande, så kunne man faktisk godt servere den som dessert juleaften eller måske til nytår? Lækker er den i hver fald :-)
Jeg blev lidt inspireret af den klassiske franske opskrift på rødvinskogte pærer - men havde lyst til en version der var lige så flot i farven men uden alkohol  og med smag af bær.
Foto: Sara B. Hansen.
Solbærkogte Pærer:
4 flotte pærer fx. Clara friis.
400 g. solbær
250 g. Sukker
4 dl. vand
1 vaniljestang1 hel kanelstang2 Stjerneanis (hele)
Havregrynsflager:
150 g. smør/margarine i følge kærestens mormor200 g. havregryn1 tsk bagepulver½ tsk. vaniljekorn2 æg250 g. sukker
Desuden: God vaniljeis
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med sukker, kom sukker og den flækkede vanilestang i en gryde sammen med kanelstang, stjerneanis, vand og solbær og kog op. Skru lidt ned og skræl pærerne men lad stilken sidde på, skær bunden lige over så de står bedre. Kom pærerne ned i lagen og lad dem småsimre i ca. 30 min. De skal blive møre. Sørg for at vende dem ind i mellem. tag pærene op og sigt grydens indhold over i en ren gryde. Kog indtil lagen er reduceret til ca. 2/3 og bliver mere sirupsagtig. Gem denne sirup til at hælde ved pærerne ved servering.

Smelt smørret og bland med havregryn og bagepulver. Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse og det hele vendes sammen. Dejen sættes i klatter på en bageplade med en teske. Bag kagerne ved 180 g. i 8-10 min. til de er lysebrune og gyldne i kanten. Bagetiden kan variere lidt fra ovn til ovn men pas på, de ikke bliver for mørke.
Lad kagerne køle lidt af på pladen, inden de flyttes over på bageristen og kæler af. Opbevares i tæt kagedåse.
Anret pærerne på en desserttallerken sammen med is, solbærsirup og en sprød havregryns flage.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar