fredag den 27. november 2015

Kalkunfilet med rosin- og portvinsauce, flødekysset grønkål og kartoffelspåner.


Foto: Sara B. Hansen.
Jeg gider ikke Black Friday! jeg slapper  i stedet af herhjemme,med lækker mad og god rødvin i glasset, ild i brændeovnen osv.
Her får i opskriften på en vidunderlig saftig kalkunfilet i serveret med det lækreste juleinspirerede tilbehør- en ret der vil begejstre dine gæster og forkæle deres sanser. Opskriften er fra det svenske blad "Alt om Mat" og deres blade og kogebøger er generelt et skatkammer af inspiration, der nemt kan redde enhver gæstemiddag og sikre positive tilkendegivelser fra de heldige gæster.

Du skal ikke bekymre dig om rosiner i saucen, det biddrager med en lækker sødme sammen med portvin, skalotteløg, rødvins eddike og hønsefond bliver det en perfekt smagssammensætning.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:


800 g. kalkuninderfilet (Netto plejer at have)
1 spsk. smør
1 tsk Salt
2 knivspidser friskkværnet peber

Sauce:
2 skalotteløg
½ dl rosiner
1 spsk. smør
2 dl. vand
1 hønse bouillonterning 
1 dl rød portvin
1 spsk. rødvins eddike
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
1 tsk. Maizena rørt ud i lidt vand

Grønkål:
400 g grønkål, skyllet, ribbet og grofthakket.
1 bundt purløg
1½ dl. fløde
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Kartoffelspåner:
800 g. kartofler
2 spsk. olivenolie
2 tsk. flagesalt

Sæt ovnen på 150 grader.

Brun kalkunfileterne på en hed pande i smør og drys med salt og peber. Kom dem i et ildfast fad. Sæt dem i ovnen i 20 min. Lad hvile i 7 min efterfølgende.

Sauce: Svits de hakkede skalotteløg og rosiner i smør i 3 min. Tilsæt portvin, vand og bouillonterning samt rødvinseddike. Lad simre i 5 min. uden låg. Tag af varmen og blend med en stavblender. Kom tilbage i gryden. jævn med maizena og smag til med salt og peber.

Grønkål: Svits den hakked grønkål i lidt smør sammen med purløg til den falder lidt sammen. tilsæt salt og peber samt fløde og lad småsimre under låg i 10 min.

Skræl og riv kartoflerne groft. Skyl dem omhyggeligt med koldt vand og slyng herefter vandet fra i en salatslynge ( eller dup tørt med viskestykke). Steg dem på en pande med olie i ca. 15 min. Giv dem salt. Bred ud på en plade med bagepapir og sæt i ovnen. Når du har taget kalkunen ud og den hviler, så skru op for ovnen og giv kartoflerne 200 grader.

Anret nu grønkålen midt på tallerkenen, kom kalkunfilet i skiver henover, Garner med lidt sauce og anret et lille kartoffelbjerg af de sprøde kartoffelspåner.

Find mig også på FACEBOOK.

Sæt ovnen på 150 grader.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar