lørdag den 21. november 2015

Honningbrød med dadler og sesam.

Foto: Sara B. Hansen.
Der er lidt jul over det her honningbrød dog uden at have gang i alle julekrydderierne. Det bliver selvfølgelig også understreget af at der er helt hvidt af sne udenfor!
Det smager skønt og er nok nærmere en kage end et brød. Hvis man er til meget frugt i brødet, kan man vælge også at tilsætte lidt rosiner eller figner og hakket kandiseret appelsinskal men det falder ikke i god jord herhjemme- så jeg nøjes med dadler:-)

Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift 1 stk. i 3 l. form:

450 g honning
5 dl. kærnemælk
1 æg
500 g.hvedemel
2 tsk. natron
250 g. hirseflager
250 g. dadler uden sten, groft hakket
1 dl sesamfrø
smør til formen


Smelt honningen i en gryde og lad den køle lidt af. Rør kærnemælken i og 1 æg. Vend mel, hirseflager,natron samt dadler ( evt. rosiner, figner appelsinskal) sammen og vend det sammen med kærnemælks og honningmassen. Smør en treliters form og vend den med sesam så det hænger fast i bunden og på siderne. Kom dejen i formen, drys lidt sesam ovenpå.
Bag ved 170  grader varmluft i cirka 50- 60 min. Det skal være gylden og fast. Mærk efter med en kødnål eller lignende for at være sikker på at der ikke hænger dej ved.
Tag ud og lad køle på rist før det skæres i skiver og serveres som det er eller med lidt smør på- æblemarmelade smager også skønt på!

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar