søndag den 22. november 2015

Bananfromage med kaffe og rom gelé.

Foto: Sara B. Hansen.
Her en lidt anderledes idé til en måde at udnytte nogle bananer på (der måske ellers lænede sig op af at ryge ud). De er her blevet transformeret til en lækkerbisken med varme caribiske toner.
En herlig kontrast til det smukke hvide snedækkede landskab, der møder blikket mange steder her til morgen og derfor også har dannet baggrund for mit lille photoshoot. Det er en lækker dessert som kan anbefales.Opskriften rækker til 6 små dessertglas.


Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift 6 personer:

Ingredienser:

Bananfromage:
100 g. rørsukker
Kornene fra 1 fed vaniljestang
½ dl vand
3 æggehvider
2 dl. piskefløde
saften fra 1 citron
3 blade husblas udblødt i koldt vand
260 g. banan

Kaffe gelé:
1 dl meget stærk kaffe
1 spsk. vaniljesirup
2 spsk. mørk rom
1 blad husblas udblødt i koldt vand


Foto: Sara B. Hansen.


Kog sukker vaniljekorn og vand op til 121 grader og det begynder at blive en tyk sirup, Pisk æggehviderne stive med rene piskeris i en tør ren skål når den er ved at være tyk og sej, hældes siruppen i lidt af gangen under forsat piskning.
Pisk fløde let stiv i en anden skål.

Lun citronsaften - men den må ikke koge og smelt herefter den udblødte husblas heri.Blend bananerne til en glat puré med en stavblender, vend med citronsaften og fold nu marengsmassen i bananblandingen. Vend til sidst den letpiskede fløde i.
Fordel formagen i 6 glas og lad stå på køl i 12 timer- eller natten over hvis du skal bruge dem dagen efter.

Udblød husblas i koldt vand. Lav en dl. stærk kaffe og bland med mørk rom og vaniljesirup, kram vandet af husblas og smelt den i kaffen. Sigt det gennem en sigte over i en lille kande. Lad køle til stuetemperatur. Fordel på de kolde færdigsatte bananfromager.Sæt nu desserten på køl i 2 timer.

Inden servering kan pyntes med lidt citronverbena og evt. små kugler af frisk banan.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar