Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift til 4 personer:
4 stykker torskeloin a ca. 150- 200 gram.
1 spsk. olivenolie
friskkværnet peber
Saltlage:
1 liter koldt vand
½ dl. salt
Sauce:
2 skalotteløg, finthakket
1 spsk. smør
1 fiskebouillon terning
5 dl. vand
2 dl. fløde
1 tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Friskkværnet peber
2 spsk. citronsaft
1 dl. purløg, hakket
Sauterede mange tout og mango:
300 g. mange tout; sukkerærter, skåret i tynde strimler
1 mango skåret i tynde skiver og dernæst strimler
1 spsk. citronolivenolie
lidt friskkværnet peber
Desuden: 1 kilo kogte kartofler- gerne små babykartofler. Citronbåde til servering. Evt. Citronverbena til pynt.
Foto: Sara B. Hansen. |
Start med at blande vand og salt til saltlagen og læg de fine torske loin stykker i lagen. Lad den stå 1 time og trække.
Sauce: Hak løgene fint og sauter dem i lidt smør, tilsæt vand, fiskebouillon terning samt fløde og hvidvin. Lad koge ind til der er ca. 5 dl. tilbage. Sigt det og kom tilbage i gryden. Kog op og jævn med maizena. Sæt til side, Lige inden servering varmes det atter op og smages til med citronsaft, friskkværnet peber og purløg tilsættes.
Kog kartoflerne i saltet vand til møre.
Tag fisken op af lagen og dup den tør. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt lidt smør/olie på en pande og vend troskefileterne på panden ca. 1 min. på hver side. Kom dem over i et ildfast fad og give dem herefter ca. 10 min i ovnen.
Varm en pande op med lidt olivenolie og vend de fine mange tout strimler på panden i 2 min. Tilsæt mangostrimler og friskkværnet peber og giv 1-2 min. mere. De skal stadig være sprøde.
Anret på en tallerken så du laver en cirkel af sauce i midten og dernæst en top med de sauterede Mange tout samt mango i yderkanten af tallerkenen, lidt kartofler torsken og evt. et lille grøn citronverbena topskud til pynt.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar