lørdag den 21. november 2015

Ovnbagt Torskeloin serveret med hvidvins sauce, sauterede mange tout og mango samt kartofler.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre torskeret kunne faktisk godt være et bud på en lækker måde at servere nytårstorsken på, hvis man høre til dem der spiser det til nytår altså :)  Det kræver selvfølgelig at man ikke er mere traditionel end man godt kan lide at afprøve lidt nyt ellers så kan man lave den på alle mulige andre dage, for den er virkelig dejlig og smager så skønt. 

Opskrift til 4 personer:

4 stykker torskeloin a ca. 150- 200 gram.
1 spsk. olivenolie
friskkværnet peber

Saltlage:
1 liter koldt vand
½ dl. salt

Sauce:
2 skalotteløg, finthakket
1 spsk. smør
1 fiskebouillon terning
5 dl. vand
2 dl. fløde
1 tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Friskkværnet peber
2 spsk. citronsaft
1 dl. purløg, hakket

Sauterede mange tout og mango:
300 g. mange tout; sukkerærter, skåret i tynde strimler
1 mango skåret i tynde skiver og dernæst strimler
1 spsk. citronolivenolie
lidt friskkværnet peber

Desuden:  1 kilo kogte kartofler- gerne små babykartofler. Citronbåde til servering. Evt. Citronverbena til pynt.

Foto: Sara B. Hansen.
Start med at blande vand og salt til saltlagen og læg de fine torske loin stykker i lagen. Lad den stå 1 time og trække.

Sauce: Hak løgene fint og sauter dem i lidt smør, tilsæt vand, fiskebouillon terning samt fløde og hvidvin. Lad koge ind til der er ca. 5 dl. tilbage. Sigt det og kom tilbage i gryden. Kog op og jævn med maizena. Sæt til side, Lige inden servering varmes det atter op og smages til med citronsaft, friskkværnet peber og purløg tilsættes.

Kog kartoflerne i saltet vand til møre.


Tag fisken op af lagen og dup den tør. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt lidt smør/olie på en pande og vend troskefileterne på panden ca. 1 min. på hver side. Kom dem  over i et ildfast fad og give dem herefter ca. 10 min i ovnen. 

Varm en pande op med lidt olivenolie og vend de fine mange tout strimler på panden i 2 min. Tilsæt mangostrimler og friskkværnet peber og giv 1-2 min. mere. De skal stadig være sprøde.

Anret på en tallerken så du laver en cirkel af sauce i midten og dernæst en top med de sauterede Mange tout samt mango i yderkanten af tallerkenen, lidt kartofler torsken og evt. et lille grøn citronverbena topskud til pynt.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar