Foto: Sara B. Hansen. |
Billederne er desværre ringe. Det er umuligt for mig at nå at lave mad før dagslyset er væk på denne årstid. Men jeg lover at det tager sig skønt ud og smager fantastisk.
Foto: Sara B. Hansen. |
Falafler 4 personer:
400 g. tørrede kikærter, lægges i blød natten over
2 grønne chilifrugter
1 stort løg
1 håndfuld kruspersille
4 spsk. sesamfrø
3 kogte kartofler
1 spsk. spidskommen
1 spsk. koriander
1½ tsk. salt
Saften af 1 citron
1 fed hvidløg
4 store æg
1 tsk. sambal Olek
3 spsk. rasp
900 ml. rapsolie til fritering
Guacamole:
3 avokadoer, modne
2 tomater,hakket i mindre tern
saften fra en halv citron
1 tsk. sambal olek
3 spsk. creme fraiche
½ tsk. hvidløgspulver
Desuden: Salat og grøntsager. Jeg brugte fintsnittet kinakål, agurk og gulerod. Fuldkorns tortillas eller fladbrød.
Kog de udblødte kikærter i frisk vand med lidt salt i ca. 25 min. Dræn vandet fra og lad køle lidt. Dette kan sagtens gøres i god tid inden. Alle ingredienser Til falaflerne kommes i en foodprocessor og køres til en rimelig jævn masse. Olien varmes op. Tjek med en trætandstik at det syder omkring den. Form valnøddestore falafler og steg dem i flere omgange ca. 8-10 af gangen. De skal være sprøde og gyldne, Tag dem op og lad dem dryppe lidt af på fedtsugende papir.
Mos avokadoerne groft med en gaffel og vend med de øvrige ingredienser- smag til med salt og citron.
Server med Fuldkorns tortillas og salat.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar