søndag den 8. november 2015

Sticky lemon chicken og vinter coleslaw.

Foto: Sara B. Hansen.


En lækker og nem kyllingret som bliver kaldt "sticky lemon chicken" på grund af at flydende honning og citronsaft karameliserer på toppen. Smagsmæssigt er det helt i top med et mørt og saftigt stykke kyllingbryst og honning, citron, timian og lidt hvidløg,

Vi fik en lækker vinter coleslaw med spidskål, æble, appelsin, hasselnød og dild vendt med en god citronolivenolie og saften fra appelsinerne.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

4 stk. kyllingbrystfillet
1 øko. citron
1½ tsk. flydende honning pr. kyllingbryst
3 tsk. tørret eller frisk timian
Salt og peber
Lidt hvidløgspulver.

Cole slaw:

1 spidskålshoved, fintsnittet
3 belle de boscop æbler i tynde både (vendt med appelsinsaft)
2 appelsiner i tern
100 g. Hasselnødder, grofthakket
1 bundt dild hakket
2 spsk. cictronolivenolie
Friskkværnet peber.

Kom salt og friskkværnet peber på kyllingbrystfileterne og steg dem ca. 3 min på hver side, i en blanding af olie og smør, på en hed grillpande (eller almindelig pande).
Kom dem derefter over på et ildfast fad. hæld lidt af fedtstoffet fra panden over og kom 1½ tsk. flydende honning overhver brystfilet drys med timian og hvidløgspulver og placer en tynd skive citron på hver kyllingbryst. Pres resten af citronsaften henover.
Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er gennemstegt og gyldne. Server fx. med den lækre vinter coleslaw og evt. lidt sprøde kartoffelbåde.

Snit spidskålen fint og kom i en skål. Skær æblerne i tynde både og vend med lidt appelsinsaft, så de ikke bliver brune. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tern kom sammen med saften derfra ned til kål og æbler. Hak nødderne groft og hak dilden, vend det hele sammen med citronolivenolie og  lidt friskkværnet peber.

Find mig også på FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar