fredag den 30. oktober 2015

En aften med Kylling på menuen!

Foto:Thomas Vilhelm
Tirsdag aften, var jeg inviteret til et arrangement på Kokkeriet i det fine Nyboder kvarter på Østerbro. Det var kylling producenten Danpo der stod bag og det blev en utrolig hyggelig, kreativ og sjov aften sammen med 8 andre madglade bloggere.
Fotografen Thomas Vilhelm, sørgede for at forevige aftenen med en masse fine billeder som jeg vil vise et udpluk af her.


Foto:Thomas Vilhelm
Danpo vil rigtig gerne have os danskere til at spise mere kylling og også bruge kyllingefars i retter hvor man normalt ville bruge anden hakket kød. Deres motivation for dette er vel åbenlys; som virksomhed vil de naturligvis gerne sælge deres produkter - men de er faktisk også ret engagerede og brænder for det de laver og vil gerne levere produkter af høj kvalitet. Det er friske varer og gamle skrøner som "f.eks at hakket kyllingekød er lavet af gamle fileter fra frysedisken, som så bliver hakket"  - blev hurtigt aflivet! den hakkede fars er helt frisk og lavet af det saftige og smagfulde lårkød.
I forbindelse med det, har de også lanceret flere forskellige nye produkter som forskellige kyllingepølser. Ind til videre har jeg kun smagt den fedtfattige kyllingmedister i lammetarm og den kan vi alle herhjemme rigtig godt lide. Den har en god smag og kunne sagtens erstatte den traditionelle. Den er en anelse tyndere end dem jeg ellers har købt med det gør egentlig ikke noget (gør den lettere at gennemstege) når bare smagen ikke er tynd;-)


Foto:Thomas Vilhelm
Fra mit eget synspunkt kommer det også meget belejligt, da sundhedsorganisationen WHO netop er ved at udkomme med deres nye kostanbefalinger og med den nye rapport, slår de endnu tydeligere fast, at vi i den grad skal skære ned på vores kødindtag - ikke mindst af forarbejdet kød som pølser, bacon, Hamburgryg m.v. De siger at det, selv i små mængder er meget sundhedsskadelig. De sammenligner det faktisk med stoffer som asbest, arsenik og alkohol i forhold til hvor kræftfremkaldende det er!
Det samme gælder rødt kød (forstået som gris, kalv, okse m.m.) Vi skal derfor gerne spise mere fisk og også magert kød fra tobenede dyr som fx. kyllinger. 

Foto:Thomas Vilhelm

Jeg vil ikke blive helt hysterisk - men fortsat have fokus på at have mindst en vegetarisk dag og gerne 1-2 dage med fisk og resten af ugens måltider, vil ofte være baseret på fjerkræ og måske en enkelt dag med "Rødt kød". Derfor var det rigtig sjovt at se hvor meget man egentlig kan bruge kylling til!


Foto:Thomas Vilhelm
Idéen var at vi skulle sammensætte en menu hvor kylling indgik i alle retter - ja, ALLE retter også desserten!! Da vi hørte det, blev vi ærlig talt noget tænksomme, hvordan søren laver man en dessert med kylling?
Heldigvis havde vi Kokkeriets dygtig chefkok David Johansen (Som I måske også kender som dommer i masterchef) til at vejlede os lidt i processen. Det var jeg rigtig glad for da vi blev inddelt i hold og sammen med to skønne kvinder Mette som har bloggen Sundhedsjagten og Camilla fra CopenhagenByMe havnede jeg selvfølgelig på dessertholdet :-)


Foto:Thomas Vilhelm


Foto:Thomas Vilhelm
Vi fik helt frie rammer og en masse råvarer linet op, så kunne kreativiteten blomstre - det var så sjovt at være i køkkenet på den måde.


Foto:Thomas Vilhelm


Aftenens kreative leg i køkkenet blev til denne lækre menu og alle rette var virkelig skønne: 

Forret
Asiatisk marineret kyllingekødbolle med fenikkelsalat i citronmarinade. 
Marinaden var med citronskal, soja og kyllingefond, salt og peber. 

Foto:Thomas Vilhelm


Mellemret
Tærte med tærtebund af kyllingefars og persille, fyld af rødbede, gedeost og skovsyre

Foto:Thomas Vilhelm

Hovedret
Farseret kyllingebryst med lever og hjerte serveret med blomkål i tre variationer og syltede rødløg

Foto:Thomas Vilhelm

Og sidst men ikke mindst Vores dejlige dessert med kylling nemlig;

Dessert
Salty caramel pannacotta med citron og vaniljepocheret pære, sprødstegt kyllingeskind chrunch, frysetørrede solbær og citron verbena (også kaldet citron jernurt).

Foto:Thomas Vilhelm

Der er helt sikkert flere af tingene og også nye idéer som skal prøves af fremover, fantastisk sjov og hyggelig aften med godt selskab og lækker mad.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto:Thomas Vilhelm


Foto:Thomas Vilhelm
Foto:Thomas Vilhelm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar