Foto: Sara B. Hansen. |
De er sprængfyldt med vitaminer, fiber og gode sager til at stå imod med i den kolde tid vi går i møde.
Selv de skønne økologiske rodfrugter, fås mange steder til ganske rimelige penge - så det er både billig, sund
Denne suppe er skøn og cremet med sprøde græskarkerner og hjemmelavede croutoner på toppen (det er altid godt med lidt knas i den ellers bløde konsistens) citronsaft, Ingefær og chili giver lidt modspil til sødmen fra gulerødder, sød kartoffel, pastinak m.m.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
(1,5 kilo grøntsager ialt)
2 spsk. olivenolie
1 stor sød kartoffel
1 stort løg
9 gulerødder (gerne blandet hvide gule blå og orange)
2-3 rødbeder (mine var gule hvide)
2 pastinakker eller persillerod
4 kviste timain
1 hel rød frisk chili
4 cm ingefær, skrællet
1 dåse kokosmælk
1 liter vand
Saften fra 1 lille citron
1 spsk. grøntsagsbouillon "Herbamare"
Salt og peber
evt. ½-1 tsk. hvidløgspulver ( giver lidt umami)
Topping:
2 dl. græskarkerner, tørristet på panden
5 skiver daggammelt brød, skorpen skåret af og skåret i tern, rystet i en pose sammen med 3 spsk. god citronolivenolie og salt og bagt i ovnen til gyldent og sprødt ved 200 grader.
Foto: Sara B. Hansen. |
Klargør alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Hak løget og skær ingefær i tern samt chili i skiver (vil du have suppen mere mild, så fjern kerner).
Svits løget i olien nogle min. tilsæt chili og ingefær og resten af grøntsagerne og svits dem i yderligere 4-5 min. Hæl derefter vand og bouillon ved Lad simre til grøntsagerne er møre ca. 25 til 30 min.
Mens suppen simrer kan du riste græskarkernerne på en tør pande og lave brødcoutoner (se beskrivelse længere oppe under topping) Tag af varmen og blend til en jævn masse med en stavblender. Sæt gryden over igen og tilsæt kokosmælk og varm igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt hvidløgs pulver.
Server suppen med græskarkerner og croutoner til.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar