Foto: Sara B. Hansen. |
Det er et must at vende gnocchi i smeltet smør med hvidløg og salvie, dels løsner det dem og sørger for at de ikke klistrer sammen og så smager det altså også bare helt vildt godt, top med friskrevet parmesanost og gratiner kort i ovnen inden servering.
Når de servers på denne måde, så kan man også lave dem i lidt god tid hvilket er rart hvis man f.eks skal have gæster ;-)
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift til 4 - 6 personer.
1 kilo kartofler (evt. erstat 200 gram med gulerod)
1 æg
200 g. hvedemel tipo 00
2 spsk. hakket rosmarin og timian
2 spsk. hakket persille
Salt
50 g. smeltet smør
1 fed hvidløg delt i 4
3 friskhakkede salvie blade- alternativt kan tørret også anvendes.
Frisk parmesanost.
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Fordel dejen i 4 dele og rul hver af dem ud til en tynd pølse på et mel drysset bord.
Skær hver af dem ud i små stykker og tril dem til aflange små stykker. Du kan også vælge at lave dem runde.
Bring en gryde vand i kog med salt og kog gnocchierne i mindre portioner af gangen. Når de kommer op til overfladen, så tag dem op med en hulske og læg dem i et fad. Når alle er kogt på denne måde, så smeltes smør i en gryde med hvidløgsfedet i og hakket salvie. Lad hvidløget blive let gyldent og fjern det så. Hæld det smeltede smør over gnocchien og vend den med det. Riv parmesanosten henover. Inden servering sættes gnocchien i en 200 grader varm ovn i 10-15 min.
Server som tilbehør til fx. et stykke kød og gerne med en god salat til.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar