fredag den 18. september 2015

Majkage med creme, hindbær og lakrids.

Foto: Sara B. Hansen.
Nogle gange kan det være sjovt at lege lidt med en ellers god klassiker og det er det jeg har gjort her. Idéen har taget form nogen tid og nu skulle det prøves. Creme (hjemmelavet), hindbær( fra haven) og lakrids, er jo allerede bare man nævner det, tydeligt et mega lækkert selskab!
At dømme efter hvor hurtigt den forsvandt samt rosende kommentarer kan jeg vist roligt konkludere at det var et stort hit herhjemme!

Jeg har brugt en særlig fransk surdej til dejen kaldet Levain og dermed næsten ingen gær- normalt bruger jeg den til alm. brødbagning og det er helt fantastisk - men dette var et eksperiment så jeg tilsatte 3 spk. sukker, lidt salt, 1 æg og 1 dl. olie(foruden 400 g. levain,4 g. gær, 400 g vand og 850-900 g. hvedemel) og æltede dejen godt og længe på maskine. Resultatet er at det fungerer bare så godt!
I opskriften jeg bringer her har jeg dog skrevet en alm. gærdejsopskrift- som også smager super godt og fordi jeg antager at du ikke lige har Levain klar. Det kan dog i den grad anbefales at prøve og hvis nogen har særlig interesse, så sender jeg gerne opskriften, der vil løfte dit brød til helt nye højder!


Foto: Sara B. Hansen.


Nok til ca. 30 stk.
Dej:
800 g. Hvedemel
50 g. gær
3½ dl. Sødmælk
100 g. smør
1 dl vand
2 æg
4 spsk sukker
1 tsk salt
Creme:
2 æg
2 tsk. sukker
1 spsk. Maizena
1 dl. fløde
1½ dl. mælk
1 stang vanilje, kornene


Fyld iøvrigt :
200 g. hindbær, skyllet
4 spsk. rørsukker blandet med
1 spsk. Lakridspulver (fx.Raw Liquorice Powder ( fra Johan Bülow)

Drys. Kan evt. pensles med sammenpisket æg og drysses med rester af lakridsukker inden bagning.

Pyntning: Hvid glasur, frysetørret hindbær og crunchy lakrids krymmel.


Foto: Sara B. Hansen.
Sådan gør du:

Lav først cremen så den kan køle af:

Pisk æg og sukker sammen i en gryde, pisk maizena, vaniljekorn og fløde + mælk i. Sæt gryden på blusset og kog op under konstant omrøring. Når cremen er tyknet hældes den over i en skål og køler.

Dernæst dejen:
1. Opløs gæren i lunken mælk og vand.
2. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen sammen med æg, sukker og salt.
3. Kom resten af melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve 60- 90 min. under et fugtigt viskestykke.
4. Rul dejen ud til et rektangulært stykke på 40 x 50 cm. Smør creme ud på dejen, kom hindbær ovenpå og mas dem lidt med en gaffel, drys med lakridssukker og rul sammen til en roulade.
Skær rouladen i ca. 30 skiver og læg dem side om side i en stor bradepande og lad dem hæve 1 time.


Jeg synes egentlig at det er lidt lettere at dele dejen i to klumper (lige store) og så rulle to aflange firkanter og skære ca. 15 stk. af hver.


Bagetid: Ca. 25 min. på næst nederste rille i en 200C forvarmet ovn (varmluft 180C).

Husk at du også finder mig på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar