onsdag den 9. september 2015

Labre nudler med masser af grønt og chili, tomat & sesamsauce.

Foto: Sara B. Hansen.
Det er jo onsdag og herhjemme betyder det vegetarisk mad :-) Til aften i form af en blanding af fuldkorns æggenudler og junglekål, sådan gør jeg altid både af hensyn til smagen og sundheden og jeg synes det fungerer helt optimalt. Det hele er stegt med masser af grønt og vendt med en lækker chili, tomat -og sesam sauce.
Vi fik den serveret med agurkestænger, vendt i sesam og nogle vegetariske schnitzler fra Hälsans Kök (dem har de i Rema 1000). Lækkert og nem hverdagsmad og bliver der lidt nudler til madpakken er det jo heller ikke helt skidt ;-)


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 - 6 personer:

1 pakke fuldkorns æggenudler
1 junglekål snittet fint (spidskål eller hvidkål er også fint!)
4-5 gulerødder, skåret i kvarte skiver
1 bundt forårsløg, snittet på skrå
300 g. frisk spinat
2 røde snackpebre, strimler
2 fed hvidløg, knus

Sauce.
5 spsk. soya (gerne tamari)
3 tsk. sukker
1 tsk. knust ingefær på glas.
1 - 1½ spsk. stærk chilisauce eller sambal Olek sauce
3 spsk. sesamolie
½ dl. tomat puré
½ tsk. hvidløgspulver

Tilbehør: 1 agurk skåret i stænger og vendt med ca. 3-4 spsk. sesamfrø.
Foto: Sara B. Hansen.

Start med at piske alle ingredienser til saucen sammen i en skål og sæt til side. Snit grøntsagerne. Kog æggenudlerne efter anvisning på pakken og dræn dem gennem et dørslag, skyl med koldt vand og vend med ca. 1 spsk. sesamolie. Sæt til side.
Steg kål, gulerødder, snackpebre og forårs løg ved høj varme i lidt olivenolie, tilsæt knust hvidløg. Det er ikke nødvendigt med salt da der er meget salt i soya. Svits ca. 6 min. Tilsæt den skyllede og slyngede spinat og lad den lige falde lidt sammen. Vend herefter med nudler og saucen. Så er maden klar til servering.
Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar