lørdag den 12. september 2015

Hindbærtærte med chokolademørdejsbund, creme og friske hasselnødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Det bedste ved den her tærte er næsten,  at den er med min første portion hindbær fra haven, der har været sådan lidt modne hist og pist - men i dag kunne jeg for første gang samle en hel bakke fuld og det skulle da fejres, synes jeg. Derfor lavede jeg denne lækre tærte med hjemmelavet vaniljecreme og chokolademørdej. Så kom jeg også i tanke om vores hasselnødder og dem måtte jeg også plukke lidt af og bruge til tærten. Det er ren "Bonderøvsglæde" det her, sådan at være selvforsynende :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 1 aflang tærte (eller en lille rund på ca. 24 cm):

Chokolademørdej:
100 g. hvedemel
50 g. rørsukker
60 g. smør
10 g. kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
1 nip salt
1 æg

Creme:
2 æg
2 tsk. sukker
1 spsk. Maizena
1 dl. fløde
1½ dl. mælk
1 stang vanilje, kornene

Desuden:
200 g. friske hindbær
1 håndfuld friske hasselenødder, ristet let og hakket
evt. 2 spsk. bærgele, smeltet og penslet over den færdige tærte.

Foto: Sara B. Hansen.
Sådan gør du:
alle ingredienser ( minus æg) kommes i en foodprocessor og hakkes sammen, ægget tilsættes til sidst og får dejen til at samle sig. Pak den i noget fil og lig i køleskabet min, 20 og gerne 30 min.
Jeg synes det letteste er at skære skiver af den kølede dej og beklæde formen med disse og trykke den sammen. Til sidst lægger jeg film over og glatter dejen med bagsiden af en ske. Sæt gerne formen med dejen lidt i fryseren mens ovnen varmes op til 200 grader. Tærtebunden bages herefter i 15-20 min til den er bagt. Tages ud og køler.

Creme:
Pisk æg og sukker sammen i en gryde, pisk maizena, vaniljekorn og fløde + mælk i. Sæt gryden på blusset og kog op under konstant omrøring. Når cremen er tyknet hældes den over i en skål og køler.

Kom den afkølede creme ovenpå tærtebunden. Læg de friske hindbær ovenpå. Rist de friske hasselnødder nogle min. på en tør pande og hak dem og fordel over. Hvis du vil kan du smelte 2 spsk. frugtgele ( kan smeltes i mikro) og pensle over tærten ( som med sommerens jordbærtærter).

stil på køl indtil servering .

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen.
Uhmmm - et styk lækker hjemmelavet tærte med egen høst af hindbær og nødder :-)

Foto: Sara B. Hansen.

4 kommentarer:

 1. Den ser dejlig ud! Hindbær af egen avl er de eneste, man roligt kan anvende rå - de er jo plukket med nyvaskede hænder! - lige som mine brombær. Selvfølgelig skal cremen altid være hjemmelavet - det er kun en øjebliks-sag at lave den, og så smager den af det, den er lavet af; men det gør købecremen vist desværre også!! Mit kæmpe nøddetræ tog en efterårsstorm for et par år siden, og indtil da tog musene nødderne - men jeg savner træet til at fastgøre min hængekøje i ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth, ja egne hindbær er skønne og dem kan man som du siger bruge også direkte fra frost til smoothies m.m. Jeg er vist heller ikke altid flink nok til at få brugt vores hasselnødder, men de er nu ellers så fine. Det lyder ellers hyggeligt med en hængekøje under træets skygge, på en sommerdag. Kh Sara

   Slet
 2. Jeg har en drøm af en stor, smuk hængekøje, som havde den helt rigtige plads nede i haven mellem nøddetræet og et ældgammelt "Pastor Fejlberg fra Ullerup"-æbletræ, så nu mangler jeg en substitut for nøddetræet. Men at købe et stort træ er vist mere, end jeg vil punge ud til! Det ville dog se bedre ud end en stang af en slags. Det ændrede udseendet i haven, da der røg fire store gamle træer.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elsebeth
   Ja kunne forestille mig at det ændrer meget på haven hvis det er hele 4 store træer der røg- lyder som en skøn have og hængekøje du har :-) Kh Sara

   Slet