søndag den 26. juli 2015

Kærnemælkscones

Foto: Sara B. Hansen.
Normalt er jeg mest til grove brød med mange fiber i -  men ind i mellem er der altså noget lækkert ved at sætte tænderne i en lys  og let bolle med en fin krumme. Derfor fik vi her til morgen, foruden hjemmebagt rugbrød og A38 med lækkert hjemmelavet rugbrøds drys, disse lette og fine scones.
De udmærker sig ved den korte tilberedningstid - der er ikke langt fra at man har lyst til at bage og til man kan sætte tænderne i resultatet og så smager de lune scones også skønt.
Brød med bagepulver har dog det minus, at det hurtigt bliver tørt og derfor er mest interessant samme dag. En hurtig luning i mikro ovnen på et stykke køkkenrulle, kan dog gøre underværker og opfriske dem.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 8-9 stk.

50 g. koldt smør i små tern
300 g. hvedemel
½ tsk. salt
40 g. rørsukker
3 dl. kærnemælk
3 tsk. bagepulver

Foto: Sara B. Hansen.
Sigt mel, bagepulver og salt ned i en skål og kom herefter smøret i og gnid det ind i melet til det ligner smuldret brød.Tilsæt sukker og kærnemælk og vend hurtigt dejen sammen, Kom den ud på et meldrysset bord og ælt den let sammen. Rul dejen ud i ca. 2½ cm tykkelse og stik scones ud med en udstiksform med bølget skær eller blot et glas. Saml dejresterne og rul dem på ny ud indtil al dejen er brugt. Sættes på en plade med bagepapir g pensles med æg eller mælk og bages ca. 15 min ved 200 grader til gennembagte og gyldne. Lad køle lidt på rist inden servering.

Tip: prøv at komme hakket chokolade i for en mere kageagtig variation.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar