tirsdag den 12. maj 2015

Gammeldags Rabarbergrød.


Foto: Sara B. Hansen.
Rabarbersæsonen er over os og det er nu de smager aller bedst, mens stænglerne er spinkle og fine. Jeg har desværre endnu ikke fået plantet nogen rabarber i min have, så jeg måtte omkring min mor og tigge et lille bundt.
Glæd jer over dem jer der har haver der bugner og brug dem i en masse skønne retter. Spiser du det hyppigt bør du dog nok tænke på at bruge af nonoxalsyre. Dette fordi fødevarer der indeholder store mængder oxalsyre kan hæmme absorptionen af calcium fra tarmkanalen - calciumchloridopløsning(Nonoxal) tilsættes derfor for at fælde oxalsyren som calciumoxalat, hvorved  calciumoptagelsen fra fordøjelsessystemet sikres.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser ca. 6 personer:

Rabarbergrød, siet:

3/4 til 1 kg. rabarber
1 l. vand
1 vaniljestang
2 dl. sukker
ca. 3 spsk. kartoffelmel


Foto: Sara B. Hansen.Foto: Sara B. Hansen.
Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med en flækket vaniljestang. Lad koge til de er møre. Si efterfølgende rabarberne gennem en sigte. mas lidt med en ske så du får det hele med.

Hæld saften tilbage i gryden og giv et kort opkog, smag til med sukker. Tag af varmen. Rør kartoffelmel med lidt vand eller afkølet saft og tilsæt under stadig omrøring. Tilsæt det lidt af gangen så den ikke bliver tykkere end du ønsker den. Lad køle.
Drys med lidt sukker så den ikke trækker skind.

Hæld i serveringsskåle. Kom mandelsplitter på toppen og server med kold mælk(eller fløde hvis du er til det)til.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar