tirsdag den 12. maj 2015

Sommersalat med blomkål (lowcarb).


Foto: Sara B. Hansen.
Mange har nok allerede haft grillen fremme op til flere gange i år og nogle sætter den jo aldrig væk og på det danske sommerbord, er klassisk tilbehør jo ofte kartoffelsalaten i forskellige varianter. 

Jeg holder også meget af en god hjemmelavet en af slagsen - men kan også lide at variere og prøve nyt! Hører du til en af dem der gerne vil spare lidt på kulhydraterne og derfor undgår kartofler (eller kan du som jeg godt lide at variere) Så kan sommersalaten med blomkål meget nemt gå hen at blive et yndet tilbehør når der grilles og pakkes til picnicturen. Den er perfekt både til grillede pølser eller frikadeller, skinke men også fisk(til sidstnævnte så prøv den med masser af dild i stedet for estragon og lidt citronsaft og skal)!

Jeg blev stærkt inspireret af den opskrift fra Vanløse Blues.

Foto: Sara B. Hansen.

 Ingredienser:

1 stort fast og flot blomkålshoved ( eller to mindre)
2½ dl. græsk yoghurt 2%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. aioli med urter
2 tsk. tørret estragon (gerne frisk hvis du har)
1 bundt purløg( klippes over salaten)
1½ spsk. bernaiseessens
Salt og peber
2 snackpebre i skiver(rød/gul)

Del blomkålshovedet i små buketter og kom det i et dørslag. Overhæd med 2 omgange kogende vand fra elkogeren. Lad dryppe af. Rør dressingen sammen af græsk youghurt, sennep, aioli,bernaiseessens samt estragon og salt/peber. Ven den afdryppede blomkål med dressingen. Kom peberfrugt og purløg på toppen.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar