Foto: Sara B. Hansen |
Kom gerne mange grøntsager i retten, du kan sagtens bruge andre fx. rester fra køleskabet i stedet for det jeg har nævnt. Evt. kan du forberede okseskanken dagen før.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 6 personer:
Langtidsimret okseskank:
Okseskank godt 4 kilo, skåret i store stykker.
2 store gulerødder, i skiver
2 løg, i både
2 stængler bladselleri, i skiver
2 fed hvidløg, skiver
500 ml. grøntsagsbouillon
400 ml. tomat pasatto
2-3 laurbærblade
2 tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
Chili Con Carne:
Kødet fra den langtidssimrede okseskank
3 Løg, hakket
3 chilifrugter (røde og grønne), skåret i skiver
2 hele tørrede chilifrugter Guajillo ( lækker lidt sødlig smag) Santa Maria
1 spsk. oregano
1½ tsk. spidskommen
2 tsk. sukker
1 dåse Butter beans
1 dåse Majs
2-3 gulerødder i tern
2 fed hvidløg
1 lille squash, tern
1 dåse flåede tomater
3 dl. fond fra stegen
1 lille koncentreret tomat puré
Tilbehør: kogte ris
Foto: Sara B. Hansen |
Oksekskank:
Kødet krydres med salt og peber og lidt chiliflager.Brun kødet af i lidt olivenolie i en stor god gryde med låg der kan gå i ovn. Læg dem til side, Svits grøntsagerne og kom kødet tilbage. Hæld bouillon samt tomat og krydderier ved og stæt gryden i ovenen ved 150 grader i 6-7 timer. Vend gerne et par gange undervejs. Bagefter falder kødet af benene og er så møøøøørt! Pil det fra benene og træk det fra hinanden med to gafler- Tag marven ud og skum fedtet fra. Blend grøntsager og resten af fonden fra kødet.Gem begge dele til dagen efter eller fortsæt med næste trin, hvis du laver det hele på en gang.
Chilli con carne:
Hæld kogende vand over de hele tørrede chilifrugter og lad trække 15 min inden de tages op og hakkes.Svits løg, chili, hvidløg, squash og gulerødder god i lidt olivenolie. Tilsæt kødet og den fond der kom fra stegen.Tilsæt krydderier, sukker og flået samt koncentreret tomat. Tilsæt majs og butterbeans.Smag til. Varm godt igennem og server retten med ris.
Velbekomme & husk at du også kan finde mig på Facebook.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar