Foto: Sara B. Hansen. |
Da jeg så også så mini hotdog pølser ( godt nok røde som jeg ikke plejer at købe) men med kun 8% fedt og nøglehulmærke, så måtte det da prøves!
Jeg kom lidt ekstra fuldkornsmel i og det synes jeg fungerede godt. Regn med ca. 3 stk. pr person måske 4 hvis der er sultne drenge eller mandfolk i mellem. Herhjemme var de et hit også fordi de har lidt "nuttedhedsfaktor".
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser :
20 g. smør
1 lille løg, finthakket ( alternativt, revet gulerod, pastinak, spinat)
3 dl. koldt vand
20 g. gær
175 g. grahamsmel eller anden groft mel
300 g. hvedemel
6 g. salt
Mælk til pensling
1 pakke mini hot dog pølser evt. Steff holulberg med 8% fedt
eller brunchpølser.
Diverse tilbehør: agurkesalat, hakket løg, ristede løg, syltede rødløg , ketchup, sennep m.m.
Foto: Sara B. Hansen. |
smelt smørret i en lille gryde og tilsæt løget, lad det simre i små 10 min. til de er bløde og gyldne kom dem i en skål sammen med vandet og rør gæren ud. Tilsæt melet og salt lidt af gangen og ælt dejen i 5-7 min. til smidig og elastisk.
Sæt til hævning et lunt sted, tildækket og lunt i ca. 1½ time. Form 12-15 små aflange brød, tryk dem let flade og sæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad efterhæve 30 min-. Pensles med mælk og bages ca. 15-20 min til gyldne og gennembagte.
Server med pølser og tilbehør og så er det tid til at bygge små fine hot dogs.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar