Foto: Sara B. Hansen. |
Den letpiskede flødeskum lægger sig som et hvidt slør og omkranser bondepigens sunde røde æblekinder.
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift til 6 personer:
Bondepige med slør:
6 æbler, skrællet og skåret i tern
4 pærer, skrællet og skåret i små tern
1½ dl. vamd
1 stang vanilje, kornene + den tomme stang koges med
80 g. rørsukker
2½ dl. piskefløde evt. ed lidt vaniljekorn i, pisket til let skum
Sprødt rugbrødsdrys:
10 skiver fuldkornsrugbrød ( rives i mindre stykker)
100 g. Hasselnødder eller mandler
3. tsk, Kanel
2 tsk vaniljepulver ( ikke sukker men kun de sorte korn f.x. fra urtekram)
4. spk. Mørk kakao (usødet)
4 spk. Mørk rørsukker.
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Rugbrøds drys:
det hele kommes i en foodprocessor/ evt.stor blender og køres til det har den ønskede grovhed, Nødderne må gerne stadig være i grove stykker. Fordel det, i et lag, på to plader, beklædt med bagepapir. og bag det i ca. 15- 20 min. ved 180 grader. Jeg plejer at tage det ud og vende det lidt undervejs. Det skal føles tørt. Køl helt af inden det opbevares i lufttæt beholder.
Æble-/ pærekompot:
kom den rensede og skårne frugt i en gryde sammen med sukker og vand samt vaniljekorn og stang. Kog det under låg til frugten er mør og koger sammen, tiden afhænger af hvilken sort og hvor modne. Er pæren meget fast er den længere end æble om at koge ud så skær den derfor i små tern.
Lad køle lidt, inden den fyldes på dessertglas.
Ovenpå æble-/pærekompotten kommes ca. 2 spsk. rugbrødsdrys og der toppes med den letpiskede flødeskum som lægger sig som et hvidt slør og omkranser bondepigens sunde røde æblekinder.
Mmmmmmmmmmmm - Nice!
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Uh, jeg havde helt glemt den dessert! Den må jeg lave snart. Rugbrødsdrysset skal helt klart afprøves. Tak for inspiration :)
SvarSletVelbekomme, ja nogle gange går den slags lidt i glemmebogen, men det er en super fin dessert :-)
SletKh Sara
Det har jeg aldrig fået. Når jeg laver æblemos, sætter jeg gryden over for svag varme, så æblerne med det vand, der hænger ved - altid tilsat vanilje + stang - begynder at safte, og jeg kan skrue lidt op for varmen. Sukker i til allersidst. Jeg synes, det giver mosen en bedre konsistens og smag uden vand.
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth, det må jeg prøve at teste næste gang, tak for dit tip :-) Kh Sara
Slet