Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Uhmmm, det er altså bare godt. Server med lidt salat og ris til samt soya og chilisauce.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
300 g kylling filet i strimler
½ spidskål, fintsnittet
2 gulerødder, groftrevet
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 små løg i tern
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær finthakket
1 rød og 1 grøn frisk chilipeber, u.kerner hakket
200 g. svampe, skiver/tern
1½ spsk. stærk karry
Salt og peber
olivenolie
1½ pakke frisk filodej.
Tilbehør: ris og salat.
Foto: Sara B. Hansen. |
Svits kyllingstrimler i lidt olivenolie på en hed pande og tilsæt ½ spsk karry samt salt og peber. Når det har fået lidt farve hældes det over på en ren tallerken og sættes til side. Kom lidt yderligere olie på og 1 spsk. karry, svits løget nogle min. og tilsæt herefter de øvrige grøntsager svits i 10-15 min. til det begynder at falde sammen, tilsæt kyllingen og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle lidt.
Foto: Sara B. Hansen. |
Skær eller klip filodejen i stykker der er ca. 18 x 18 cm. så du kan lave ca. 12 ruller som hver skal have et dobbelt lag filodej.
Læg et rent klæde eller en bakke på bordet, placer et lag filodej derpå, pensles med lidt olie og det næste lag filodej kommes ovenpå så det klistrer sammen, pensles atter ovenpå med lidt olie. Kom ca. 3 spsk. fyld på yderst til vestre, men ca 1½ cm til kanten. Fold et lille snip over fyldet fra hver ende og rul dem sammen så du får en rulle. Pensles med lidt olie så den klistrer sammen og placeres med samlingen ned af på en plade med bagepapir. Fortsæt på samme måde til alle ruller er lavet.
Bages ca. 15-20 min ved 200 grader til sprøde og gyldne.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Åhhh dem kunne jeg godt sætte tænderne i lige nu :-D
SvarSletTak, synes også selv de er ret lækre :-) Så rart med noget der smager frisk, sprødt og samtidig sundt ovenpå al den julemad. Godt Nytår herfra!
SletLavede med stor succes dine forårsruller i går og det er bestemt ikke sidste gang...nøj de er gode, tilpassede opskriften så den passede til familien.
SvarSletFamilien mente vi skulle nyde dem igen i vores forestående skiferie, så mit spørgsmål er: Tror du jeg kan lave fyldes hjemmefra og fryse det ned, så de kun skal samles på ferien??
Hejsa, mange tak for din hilsen - det glæder mig at høre at det også hos jer var en succes! God idé at tilpasse til lige jeres families smag.Tror sagtens at du kan gøre det som du beskriver, det gør selvfølgelig processen lidt nemmere på ferien. Rigtig god vinterferie.
SletKh Sara
Jeg har fået købt frossen filodej, men det kan vel også bruges??
SvarSletVh
Jane
Ja, det er jeg sikker på, følg blot anvisningen på pakken. God fornøjelse! Kh Sara
SvarSlet