lørdag den 27. december 2014

Daim islagkage med chokokaramelsauce.

Foto: Sara B. Hansen.
Er du også faldet for gode tilbud på piskefløde op til jul og har nu rester i køleskabet som du ikke lige ved hvad du skal bruge til? 
- Så er den her opskrift måske noget for dig, det kan sagtens blive til en lækker nytårsdessert måske serveret sammen med lidt lækker frisk frugt på tallerkenen.


Foto: Sara B. Hansen.
Opskrift til 10 pers:  

Bund:
4 æggehvider
2½ dl. flormelis
150 g. blandede nødder (fx. hassel, valnød, pecan) el. kun mandler

 Is:
 3 æggeblommer
 ½ dl. sukker
 3 dl piskefløde
1 spsk. vaniljekorn
 120 g. Daim, hakket

Chokokaramelsauce
1 1/4 dl. sukker
2 spsk. smør
1 1/4 dl. piskefløde Evt. lidt havsalt.
Ca. 30 g. mørk chokolade

Bund. Pisk æggehvider og flormelis til en stiv marengs. vend forsigtigt de hakkede nødder deri. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag den på nederste ribbe i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 45 min. Lad den afkøle.

Is: Pisk en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til en tyk skum og vend den med lette bevægelser i æggesnapsen. Hak Daim chokoladen groft og vend den i cremen. Hæld cremen over den afkølede marengskage i springformen. Stil kagen i fryseren i mindst 3 timer. Tages ud ca. 30 min inden servering.

Karamelsaucen: Kom alle ingredienser, undtagen chokoladen, i en gryde og varme forsigtigt op til det bliver en jævn sauce. Tag den af varmen og kom chokoladen i rør rundt og lad det smelte. Chokoladen giver, udover god smag, en flottere farve til karamelsaucen.
Dekorer kagen med den lidt afkølede chokokaramelsauce.


Find mig også på: FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar