lørdag den 13. december 2014

kalkunlår serveret med skøn grønkålssalat og kartoffelbåde.


Foto: Sara B. Hansen.
I går lavede jeg nogle skønne møre kalkunlår, de har dem ofte (fersk)i min Super Best men man kan sikkert også finde dem andre steder, da de jo er ret så store er det rigeligt med 1 pr. person (men jeg fik nu 6 i en pakke). Jeg lod dem marinere og langtidsstegte dem. Dertil fik vi en lækker grønkålssalat. Det er vigtigt at hakke den ret fint synes jeg, så den ikke bliver for grov at spise. Der var både æbler, appelsinfiléter, valnødder og tranebær i så er rigtig juleagtig salat.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

Kalkunlår;
4 kalkunlår
1½ dl soja
½ dl. ketjap manis
1 fed hvidløg
1 spsk. oregano
2 spsk. olivenolie
revet skal fra ½ øko. citron
Salt og Peber

Grønkålssalat:
200 g. hakket frisk grønkål
1 lille rødløg i halve tynde skiver
1 dl. hakkede valnødder
1 stort rødt æble. tynde både
2 appelsiner skåret i fileter
½ dl tørrede tranebær

Vinaigrette:
1 tsk. dijonsennep
5 spsl. olivenolie
2 spsk. balsamico eddike 
1½ tsk. honning
Salt og peber

Kartoffelbåde:
1 kilo kartofler, skrællet og skåret i både
2-3 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
Salt


Bland alle ingredienser til marinaden sammen og vend kalkunlårene godt  i den, jeg synes det er lettest at komme marinade og lår i en stor plastiskpose (frysepose)slå knude på og vende dem godt rundt. Lad marinere ca. 1 time på køl.
Kom kalkunlårene i et ildfast fad, hæld marinaden ved, undervejs ved stegning, kan der tilsættes lidt ekstra vand. steg dem ved 180 grader i ca. 2- 2 1½ timer. Vend dem nogle gange undervejs og mærk efter at de er møre og lækre. Tag ud og dæk med folie mens der skrues lidt op for kartoflerne så de kan blive sprøde.

Skyl og hak grønkålen og bland den med æbler i både. appelsin filéter, valnødder, tranebær og rødløg. Inden servering piskes dressingen sammen og hældes over og vendes godt ind i salaten.

Skræl kartoflerne og skær dem i både og vend dem godt med olivenolie og  krydderier, kom dem på en plade beklædt med bagepapir. Steges i ovnen ved 180 grader til at starte med sammen med kalkunlårene, når de er taget ud, kan man lige skrue op på 200 grader i til de er sprøde og gode.


Foto: Sara B. Hansen.


Find mig også På: FACEBOOK.Ingen kommentarer:

Send en kommentar