Foto: Sara B. Hansen. |
Kokos Mandazi fra Tanzania
Disse plejede jeg at lave jævnligt tidligere- men på en eller anden måde kom jeg væk fra det igen- egentlig en skam for de smager ret så fantastisk og kan efter min mening godt være et alternativ til julens æbleskiver, vafler m.m. Fine og ret julede ser de i hver fald ud, når de serveres drysset med flormelis.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Marcipan- /chokolade cookies.
Denne opskrift stammer fra Ude & Hjemme - seneste nummer og er en af Hjerteforeningens opskrifter. Jeg synes faktisk at de har rigtig mange gode opskrifter! Det er også meget rart at lave nogle småkager i julen, som der ikke skal en pakke smør i
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Vaniljekranse.
Endnu en juleklassiker er klar i dåsen- der er vist ret stor sandsynlighed for at de ikke lige varer helt indtil jul, men helt ærligt, der er jo heller ikke nogen der kan spise mere efter al den julemad til den tid
Man kan vælge at smutte mandlerne hvis man vil have helt lyse kranse, jeg kan godt lide at man kan se mandlerne- eller måske gider jeg bare ikke at smutte dem.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Joulutortut - Finske julesmåkager.
Kunne slet ikke stå for disse fine småkager, som jeg så i Feminas juletillæg "julebag og Knas". Jeg har jo et særligt forhold til Finland efter jeg som sygeplejestuderende tilbragte 3 fantastiske måneder I Vaasa på et Finsk hospital. Dog smagte jeg ikke disse kager mens jeg var der, det var faktisk mere de klassiske kanelbullar når vi skulle "Fika"(kaffepause).
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Skønne krydrede julekager- mini Bastogne.
Disse skønne, sprøde og krydrede småkager er blevet en juleklassiker og et stort hit hjemme hos os.
Jeg kalder dem for mini Bastogne- for det synes jeg de ligner og smager som. En kage jeg altid altid har elsket!
Du skal bruge en kødhakker med"rektangel-hulmønster".
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Lækker Julekringle.
En lækker lille julekrans formet som et hjerte.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Denne lækre opskrift stammer fra AMOs store bagebog- der er så mange gode opskrifter. Har ikke prøvet at lave disse før, men de er virkelig gode. Jeg synes der skulle lidt mere marcipan til- men stadig kun en æggehvide. Regn med ca. 100 gram marcipan mere end i opskriften.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Julemuffins bagt med lidt fuldkornsmel og med æble, kanel og appelsin som alle er "julede" ingredienser.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Lette & luftige Juleboller.
Denne opskrift er egentlig baseret på den jeg bruger når jeg bager hveder. Dejen er blot tilsat lidt fuldkornshvedemel, ægte kanel og kardemomme for det julede twist. Det giver samtidig bollerne sødme og karakter. De er perfekte til en god kop te eller var kakao. Jeg tør faktisk godt at love dig at enhver du serverer disse for vil sige Uhmmmmmmm!!
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Fine små kager af en julekrydret sirupsdej. Lav dem runde med glas eller udstik dem med forskellige forme.
Jeg pyntede nogen med glasur og krymmel- et hit hos mine drenge og kæresten- selv foretrækker jeg dem nok uden- men jeg er også typen, der hurtigt får det lige sødt nok
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen Jul uden brunkager, men de behøves ikke at være helt ens hver år Sidste år var det pistacienødder og tranebær og tørrede abrikoser der kom i. Det gav også en god smag og flotte felter i kagerne. Det er sjovt at eksperimenter en smule med det.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Honningkage med mandler
En dejlig honningkage passer også godt i denne søde juletid.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Sara´s bedste pebernødder
Butikkerne bugner jo med dem - men de er så lette at lave selv og smager en million gange bedre. Jeg har aldrig haft disse med eller budt nogen på dem uden fluks at blive afkrævet opskriften! Der bliver en stor portion ud af opskriften så hav dåserne klar og alle bagepladerne
(de vil dog med garanti blive spist ret hurtigt) og sikken en herlig duft i hjemmet når man bager dem!
http://
Find mig også på FACEBOOK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar