Foto: Sara B. Hansen. |
Andelår koster jo næsten ingen ting på denne tid af året- mange steder sælges de på frost for 10 kr. og udgør således et ret økonomisk bud på aftensmaden:-) Vi synes det smager rigtig godt og får det gerne nogle gange i løbet af vinteren. Kanelskyeen dertil smager intet mindre en fantastisk, den skal du virkelig prøve at lave! Kunne også sagtens gå an(d) til andestegen Mortens aften eller endda selveste jule aften!
http://
Foto: Sara B. Hansen |
Dette er en rigtig lækker salat med sprødt kål, søde appelsiner, æbletern, abrikoser samt knasende græskarkerner. Mums.
Dressingen med honningdijonsennep og spidskommen er også rigtig lækker dertil. Kom den på ved bordet, så du kan gemme rester til dagen efter evt. til madpakken. Så undgår du at den bliver slatten.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Forloren julehare med mos, sovs og tyttebær
Fik lyst til at lave en julevariation af en ret jeg altid har været helt pjattet med- det kan godt være at det er total mormormad- men det smager altså bare helt vildt godt! Denne julede variant er super lækker med lidt nødder og æbler i farsen -foruden julens krydderier.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Friske Figner smager bare så skønt. og i denne ret, fungerer de i fantastisk samspil med andebryst, porter og honning! Vi fik Waldorfsalat (light) til. Det vil sige finthakket bladselleri, æble i tern, Vindruer og valnødder vendt med cremefraiche 6%, smagt til med sukker, citronsaft, salt og peber. Dertil bådkartofler.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Denne lækre vintersalat er virkelig en af mine yndlingssalater på denne årstid, den smager bare så vidunderligt med de knasende stykker af bitte små blomkålsbuketter, æble, bladselleri, valnødder og bladselleri og med en let og frisk dressing. Den passer godt til mange forskellige retter og kan også varieres lidt efter hvad man har i køleskabet. Den minder lidt om en waldorfsalat bare med blomkål og med tranebær i stedet for druer.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
En "grov risengrød" som er en blanding af Grødris, knækket hvede og rug. Hertil en abrikospuré med kardemomme og lidt vanilje og selvfølgelig også den traditionelle kanelsukker - man kan jo ikke bare tage alt det kendte væk på en gang vel?
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Langtidsstegt And
Med denne opskrift får du den lækreste saftige, sprøde og skønne and - mums!
http:// sarasmadunivers.blogspot.dk /2011/11/ langtidsstegt-and.html
Med denne opskrift får du den lækreste saftige, sprøde og skønne and - mums!
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Julefrikadeller.
Lækre frikadeller som er gode til julefrokosten og med krydderier der passer til julen. Jeg lavede en stor portion- men man kan jo bare halvere eller dele i mindre portioner og komme i fryseren.
http:// sarasmadunivers.blogspot.dk /2012/12/ julefrikadeller.html
Lækre frikadeller som er gode til julefrokosten og med krydderier der passer til julen. Jeg lavede en stor portion- men man kan jo bare halvere eller dele i mindre portioner og komme i fryseren.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Gløgggryde med ristede mandler.
Dette er min variant af en ret jeg så forleden på Arlas hjemmeside. Jeg synes det lød ret spændende med en ret hvor gløgg indgik. Egentlig er det vel ikke så skørt- rødvin er jo kendt i forhold til madlavning og mange af de skønne varme julekrydderier, gør sig også godt i mad. Det smagte virkelig skønt og kan serveres med kartoffelmos, ris, Couscous, spelt eller bulgur- alt efter hvad man er i humør til. Beregn lidt tid til marinering af kødet (evt. natten over). Hvis du bruger en anden type oksekød som fx. bov, skal retten simre væsentlig længere, for at kødet bliver mørt, men det er selvfølgelig også en lidt billigere udskæring. Jeg kunne også godt finde på at prøve med kylling.
http:// sarasmadunivers.blogspot.dk /2013/12/ glgggryde-med-ristede-mandl er.html
Dette er min variant af en ret jeg så forleden på Arlas hjemmeside. Jeg synes det lød ret spændende med en ret hvor gløgg indgik. Egentlig er det vel ikke så skørt- rødvin er jo kendt i forhold til madlavning og mange af de skønne varme julekrydderier, gør sig også godt i mad. Det smagte virkelig skønt og kan serveres med kartoffelmos, ris, Couscous, spelt eller bulgur- alt efter hvad man er i humør til. Beregn lidt tid til marinering af kødet (evt. natten over). Hvis du bruger en anden type oksekød som fx. bov, skal retten simre væsentlig længere, for at kødet bliver mørt, men det er selvfølgelig også en lidt billigere udskæring. Jeg kunne også godt finde på at prøve med kylling.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Langtidsstegt gammeldags flæskesteg med sprød svær og rødkål:-)
Det er ikke så tit jeg laver flæskesteg så for at sikre mig et godt resultat, fandt jeg lige gode gamle "Frøken Jensen" frem.
Jeg havde fundet en god "lige høj over det hele svinekamsteg" og gik den omhyggeligt efter i forhold til at ridse hele vejen gennem sværen. Det er sjældent gjort ordentlig fra slagterens side.
http:// sarasmadunivers.blogspot.dk /2011/12/ langtidsstegt-gammeldags-fl skesteg-med.html
Det er ikke så tit jeg laver flæskesteg så for at sikre mig et godt resultat, fandt jeg lige gode gamle "Frøken Jensen" frem.
Jeg havde fundet en god "lige høj over det hele svinekamsteg" og gik den omhyggeligt efter i forhold til at ridse hele vejen gennem sværen. Det er sjældent gjort ordentlig fra slagterens side.
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Frisk rødkålssalat med kirsebæreddike, appelsin og ristede mandler.
Denne skønne salat er Claus Meyers opkrift og kan varmt anbefales:-)
http:// sarasmadunivers.blogspot.dk /2011/11/ frisk-rdkalssalat-med-kirse breddike.html
Denne skønne salat er Claus Meyers opkrift og kan varmt anbefales:-)
http://
Foto: Sara B. Hansen. |
Waldorfsalat.
Waldorfsalat er og bliver en favorit herhjemme hos mig- jeg elsker den knasende, smagfulde og skønne salat med kombinationen af frugt, selleri, æble, valnødder m.m. jeg har fået serveret den i mange afskygninger rundt omkring, med mayonnaise flødeskum, fed cremefraiche, nogle river grøntsagerne der skal i.........det er slet ikke sådan den skal laves efter min mening Tror det er lidt ligesom med ris a la mande, hver familie har sin favorit.
Jeg forestrækker det klart med fintskårne grøntsager og med en light version af cremefraiche. Her får du min version.
http:// sarasmadunivers.blogspot.dk /2012/11/waldorfsalat.html
Waldorfsalat er og bliver en favorit herhjemme hos mig- jeg elsker den knasende, smagfulde og skønne salat med kombinationen af frugt, selleri, æble, valnødder m.m. jeg har fået serveret den i mange afskygninger rundt omkring, med mayonnaise flødeskum, fed cremefraiche, nogle river grøntsagerne der skal i.........det er slet ikke sådan den skal laves efter min mening Tror det er lidt ligesom med ris a la mande, hver familie har sin favorit.
Jeg forestrækker det klart med fintskårne grøntsager og med en light version af cremefraiche. Her får du min version.
http://
Find mig også FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar