lørdag den 6. december 2014

Lækre retter til inspiration i december.

Jeg fortsætter lige min lille serie med "oldies but goldies" og bringer her nogle rigtig hyggelige og lækre retter og lidt gode salater som passer så godt til julens måltider. Der er link til opskrift ved hvert billede.

Foto: Sara B. Hansen.
Chilistegte andelår med gudommelig kanelsky & rødbede/æblefad.

Andelår koster jo næsten ingen ting på denne tid af året- mange steder sælges de på frost for 10 kr. og udgør således et ret økonomisk bud på aftensmaden:-) Vi synes det smager rigtig godt og får det gerne nogle gange i løbet af vinteren. Kanelskyeen dertil smager intet mindre en fantastisk, den skal du virkelig prøve at lave! Kunne også sagtens gå an(d) til andestegen Mortens aften eller endda selveste jule aften!

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/search/label/And


Foto: Sara B. Hansen
Lækker hvidkålssalat med appelsin, æble og abrikoser samt honningristede græskarkerner.

Dette er en rigtig lækker salat med sprødt kål, søde appelsiner, æbletern, abrikoser samt knasende græskarkerner. Mums.
Dressingen med honningdijonsennep og spidskommen er også rigtig lækker dertil. Kom den på ved bordet, så du kan gemme rester til dagen efter evt. til madpakken. Så undgår du at den bliver slatten.

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2013/02/lkker-hvidkalssalat-med-appelsin-ble-og.html


Foto: Sara B. Hansen.

Forloren julehare med mos, sovs og tyttebær 

Fik lyst til at lave en julevariation af en ret jeg altid har været helt pjattet med- det kan godt være at det er total mormormad- men det smager altså bare helt vildt godt! Denne julede variant er super lækker med lidt nødder og æbler i farsen -foruden julens krydderier. 

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2012/12/forloren-julehare-med-mos-sovs-og.html


Foto: Sara B. Hansen.
Andebryst med friske figner, blomsterhonning og porter.

Friske Figner smager bare så skønt. og i denne ret, fungerer de i fantastisk samspil med andebryst, porter og honning! Vi fik Waldorfsalat (light) til. Det vil sige finthakket bladselleri, æble i tern, Vindruer og valnødder vendt med cremefraiche 6%, smagt til med sukker, citronsaft, salt og peber. Dertil bådkartofler.

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/search/label/And


Foto: Sara B. Hansen.
Saras vidunderlige vintersalat.

Denne lækre vintersalat er virkelig en af mine yndlingssalater på denne årstid, den smager bare så vidunderligt med de knasende stykker af bitte små blomkålsbuketter, æble, bladselleri, valnødder og bladselleri og med en let og frisk dressing. Den passer godt til mange forskellige retter og kan også varieres lidt efter hvad man har i køleskabet. Den minder lidt om en waldorfsalat bare med blomkål og med tranebær i stedet for druer. 

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2012/09/saras-vidunderlige-vintersalat.html


Foto: Sara B. Hansen.
Grov Risengrød med abrikospuré.

En "grov risengrød" som er en blanding af Grødris, knækket hvede og rug. Hertil en abrikospuré med kardemomme og lidt vanilje og selvfølgelig også den traditionelle kanelsukker - man kan jo ikke bare tage alt det kendte væk på en gang vel? 

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2012/10/grov-risengrd-med-abrikospure.html

Foto: Sara B. Hansen.
Langtidsstegt And

Med denne opskrift får du den lækreste saftige, sprøde og skønne and - mums!

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2011/11/langtidsstegt-and.html


Foto: Sara B. Hansen.
Julefrikadeller.

Lækre frikadeller som er gode til julefrokosten og med krydderier der passer til julen. Jeg lavede en stor portion- men man kan jo bare halvere eller dele i mindre portioner og komme i fryseren.

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2012/12/julefrikadeller.html

Foto: Sara B. Hansen.

Gløgggryde med ristede mandler.

Dette er min variant af en ret jeg så forleden på Arlas hjemmeside. Jeg synes det lød ret spændende med en ret hvor gløgg indgik. Egentlig er det vel ikke så skørt- rødvin er jo kendt i forhold til madlavning og mange af de skønne varme julekrydderier, gør sig også godt i mad. Det smagte virkelig skønt og kan serveres med kartoffelmos, ris, Couscous, spelt eller bulgur- alt efter hvad man er i humør til. Beregn lidt tid til marinering af kødet (evt. natten over). Hvis du bruger en anden type oksekød som fx. bov, skal retten simre væsentlig længere, for at kødet bliver mørt, men det er selvfølgelig også en lidt billigere udskæring. Jeg kunne også godt finde på at prøve med kylling.

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2013/12/glgggryde-med-ristede-mandler.html

Foto: Sara B. Hansen.

Langtidsstegt gammeldags flæskesteg med sprød svær og rødkål:-)

Det er ikke så tit jeg laver flæskesteg så for at sikre mig et godt resultat, fandt jeg lige gode gamle "Frøken Jensen" frem.

Jeg havde fundet en god "lige høj over det hele svinekamsteg" og gik den omhyggeligt efter i forhold til at ridse hele vejen gennem sværen. Det er sjældent gjort ordentlig fra slagterens side. 

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2011/12/langtidsstegt-gammeldags-flskesteg-med.html

Foto: Sara B. Hansen.

Frisk rødkålssalat med kirsebæreddike, appelsin og ristede mandler.

Denne skønne salat er Claus Meyers opkrift og kan varmt anbefales:-)

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2011/11/frisk-rdkalssalat-med-kirsebreddike.html

Foto: Sara B. Hansen.

Waldorfsalat.

Waldorfsalat er og bliver en favorit herhjemme hos mig- jeg elsker den knasende, smagfulde og skønne salat med kombinationen af frugt, selleri, æble, valnødder m.m. jeg har fået serveret den i mange afskygninger rundt omkring, med mayonnaise flødeskum, fed cremefraiche, nogle river grøntsagerne der skal i.........det er slet ikke sådan den skal laves efter min mening  Tror det er lidt ligesom med ris a la mande, hver familie har sin favorit.
Jeg forestrækker det klart med fintskårne grøntsager og med en light version af cremefraiche. Her får du min version.

http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2012/11/waldorfsalat.html


Find mig også FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar