torsdag den 27. november 2014

Tiramisu - så julens engle synger :-)

Foto: Sara B. Hansen,
Denne gang har jeg lavet Tiramisu i en julevariation, hvor jeg har brugt hjemmesyltede kirsebær, som smager helt fantastisk. Har du ikke lige dette så køb nogle gode fx. amarena fabbri kirsebær. Det er et rigtig godt bud på en alternativ juledessert enten til dem der ikke kan lide ris a la mande ( de findes jo!) eller måske til dem der bare har lyst til at prøve noget nyt :-)
Tiramisu betyder oversat fra Italiensk noget i retning af  "træk mig op"- måske fordi ens humør kun kan bliver trukket op, når man nyder den?

Jeg har ofte lavet denne dessert til fester og skal altid ud med opskriften bagefter.Klart en af mine yndlingsdesserter. Langt fra sund- men syndigt lækker! Håber også den vil falde i god jord hos mine kollegaer i morgen, når vi har julefrokost :-)


Foto: Sara B. Hansen,


Ingredienser (nok til 15 personer):

2 bøtter mascarpone (skal tages ud af køleskab 1-2 timer før brug)
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g.flormelis
1 tsk vanillie
1/4 l.piskeflløde
3 pasteuriserede æggehvider.
Lady fingers (savoiardi kiks) 
stærk kaffe
Marsala
2.spk. sukker
usødet kakao
1 glas hjemmesyltede dessertkirsebær el et glas gode købte

Pynt: kakao, revet chokolade lys eller mørk og lidt kirsebær..

Tilberedning:
Foto: Sara B. Hansen,

Æggeblommerne piskes med flormelis og vanillie til en æggesnaps og blandes/ vendes blidt i Mascarponen med en dejskraber.
Piskefløden piskes og æggehviderne piskes ligeledes stive i en anden skål. Flødeskum og hvider vendes herefter blidt i ostecremen.

ca. 4 dl. kaffe blandes med lidt sukker og 2 dl Marsala og kiksene dyppes hurtigt i disse så de lige suger væden. Lægges derefter i et lag, i enten et stort fad eller portionsanrettes i glas. Herefter et lag Mascarponecreme ovenpå denne kommes kirsebær og lidt saft stænkes på. Nyt lag af kiks dyppes, mascarponecreme, kirsebær og så fremdeles.
Der sluttes, med et lag Mascarponecreme. Dækkes til med film og står gerne natten over i køleskab. Inden servering drysses med Sigtet Kakao.
Evt. kan man rive mørk chokolade eller hvid over, det ser også fint ud.

Mums!!


Foto: Sara B. Hansen,



Foto: Sara B. Hansen,


Et lille hjørne uden kakao til en der ikke kan tåle dette :-)
Foto: Sara B. Hansen,

2 kommentarer:

  1. Det ser mega lækkert ud! Bliver helt tiramisu sulten her kl 22.25 ;-)
    Hilsen Diana

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Diana, håber du får prøvet den, men måske lige sent nok at gå i gang lige nu :-) Kh Sara

      Slet