lørdag den 29. november 2014

Kødboller med bacon, parmesan og timian serveret med rugpasta, bønner, ristede champignon og tomatsauce.

Foto: Sara B. Hansen.
En super lækker opskrift med smagfulde, saftige kødboller. Hvis du kan du få fat på friskhakket fars, så giver det altså et ekstra godt resultat. Det fungerer super både på en hverdag men er bestemt heller ikke tosset på en lørdag med et godt glas rødvin til ;-)

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

Kødboller:

500 g. friskhakket kalv/flæsk
1 æg
2 spsk. rasp
4 spsk. mælk
2 skalotteløg, revet
1 pakke bacon i skiver, stegt
Salt og peber
1 lille håndfuld frisk timian, hakket

Tomatsauce:

15 små cherrytomater, skåret i tern
1 skalotteløg, finthakket
2 dl. pureret tomat (flaske)
2 spsk. friskhakket timian
Salt og peber
1½- 2  tsk. honning

Tilbehør: 500 g. brune markchampignon, renset skåret i kvarte og burnet i smør, smagt til med salt og peber.

1 lille pose frosne bønner, kogt ca. 6-8 min i saltet vand

Friskrevet parmesan

400 g. øko. Rugpasta  Il fornaio tagliatelle

Foto: Sara B. Hansen.

Steg baconskiver sprøde og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Bland æg, rasp og mælk i en skål, tilsæt kødet og de øvrige ingredienser,den sprøde bacon skal hakkes eller knuse i farsen, bland det hele godt. Form små kødboller og steg dem sprøde i en blanding af smør og olie. Sæt til side.

Lav tomatsaucen, Hak løget fint og svits i lidt olie/smør- tilsæt de friske tomater og lad dem svitse godt under omrøring, tilsæt salt, peber, timian og honning samt pureret tomat , lad simre 15 min.

Svits champignon i smør og krydder dem dem salt og peber. Kog bønner og pasta. Server med friskrevet parmesan.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar