Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 2 brød:
1 Hokkaido græskar ( ca. 500 g. bagt græskarkød når den udhules)
100 g. ristede græskarkerner
30 g. gær
3½ dl lunken vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk. salt
350 g. fuldkornsspeltmel
600 g. hvedemel
+ Lidt ekstra mel til bordet
Æg til pensling
Foto: Sara B. Hansen. |
Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Fjern kerner og skarb kødet ud med en ske og brug en stavblender til at purére det. Rist græskarkernerne ( jeg brugte ikke dem fra græskarret) på en tør pande til de begynder at poppe.Rør gæren ud i vandet og tilsæt de fleste græskarkerner, men gem lidt til at strø på samt græskarpuré.
Tilsæt derefter salt og olivenolie rør melet i lidt af gangen og ældt dejen godt igennem. Ven den ud på et meldrysset bord til sidst og saml det til en kugle. Lad hæve under et fugtigt klæde i 1 times tid. Form to brød og lad disse efterhæve i ca. 40 min. Pensles med æg og drysses med græskarkerner. Bages ved 200 grader i 30 min.til de er gyldne og det lyder hult når man banker i bunden. Lad køle på rist.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar