søndag den 23. november 2014

Saftigt græskarbrød.

Foto: Sara B. Hansen.
Dette lækre brød er en rigtig god måde at få lidt ekstra fiber og vitaminer ind i dit brød, samtidigt med en saftig og blød krumme og flot farve. Jeg havde et hokkaido græskar liggende som efterhånden skulle bruges, derfor kom jeg til at tænke på at det nok kunne bruges i et brød. Der er nemt at skrabe kødet ud og purére det, når man først bager det i ovnen. Opskriften her giver to store flotte brød. Man kan godt fryse det - men jeg gav min mand det ene med på arbejde, der skal jo være plads i fryseren til så meget andet, her hvor julen nærmer sig:-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 2 brød:

1 Hokkaido græskar ( ca. 500 g. bagt græskarkød når den udhules)
100 g. ristede græskarkerner
30 g. gær
3½ dl lunken vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk. salt
350 g. fuldkornsspeltmel
600 g. hvedemel
+ Lidt ekstra mel til bordet
Æg til pensling

Foto: Sara B. Hansen.

Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Fjern kerner og skarb kødet ud med en ske og brug en stavblender til at purére det. Rist græskarkernerne ( jeg brugte ikke dem fra græskarret) på en tør pande til de begynder at poppe.Rør gæren ud i vandet og tilsæt de fleste græskarkerner, men gem lidt til at strø på samt græskarpuré.
Tilsæt derefter salt og olivenolie rør melet i lidt af gangen og ældt dejen godt igennem. Ven den ud på et meldrysset bord til sidst og saml det til en kugle. Lad hæve under et fugtigt klæde i 1 times tid. Form to brød og lad disse efterhæve i ca. 40 min. Pensles med æg og drysses med græskarkerner. Bages ved 200 grader i 30 min.til de er gyldne og det lyder hult når man banker i bunden. Lad køle på rist.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar