lørdag den 22. november 2014

Gyldne himmerigsmundfulde m. paranødder og baobab frugt pulver (glutenfri).

Foto: Sara B. Hansen.
En ny lille lækkerbisken har set dagens lys i mit madunivers, denne lille skønne og søde mundfuld er lavet med paranødder, dadler og babob frugt pulver. Paranødder er rige på antioxidanter som fx. Selen der er godt for immunforsvaret samt  E-vitamin og kalium . Baobabpulveret har jeg fået tilsendt en lille smagsprøve på, det regnes for at være en superfrugt som er fyldt med C-vitamin, Calcium, magnesium samt kostfibre. Det har en lidt syrlig smag kombineret med søde karameltoner.  Det lyder jo alt sammen vældig sundt :-) men selvfølgelig er det ikke noget man skal spise overdrevent mange af. Dadler er meget søde og booster blodsukkeret på grund af det høje kulhydratniveau - men det er bestemt sundere end så meget andet slik og konfekt. Disse er rullet i en gylden pecankrokant ( en rest fra en dessert jeg lavede forleden)men man kan undgå sukkeret ved blot at rulle i kokosmel eller hakkede, ristede nødder.


Foto: Sara B. Hansen. 


Ingredienser:

Konfektmassen:
2 dl. paranødder
15 friske dadler (stenen fjeres)
150 g. tørrede kerner
50 g. kokosflager
2 spsk. babobabpulver ( kan købes på nettet)
1 tsk. vaniljekorn
3 spsk. kakao
1 dl. appelsinsaft

Pecankrokant:
150 g. hvid sukker
80 g. pecannødder ( eller andre nødder)Foto: Sara B. Hansen.


Smelt sukker på en pande til det er en gylden karamel. Kom pecannødder i og rør dem rundt i karamelmassen. Hæld straks ud på bagepapir og lad køle. Hak dem i en blender så de er tilpas, ikke for grove men heller ikke rent pulver.

Kom alle ingredienser til konfektmassen i en fooprocessor og kør massen til den er jævn og sammenhængende. Tril kugler af massen, fugt evt. hænderne let undervejs. Rul dem i den gyldne pecankrokant eller kosmel/ hakkede nødder. Opbevares på køl i en beholder og smager bedst kolde.

Du kan læse meget mere om Babobab frugt pulver på linket  HER.

Find mig også på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar