Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser ca. 18 stk.
25 g. gær
8 dl. vand
400 g. rugmel
600 g. hvedemel
150. g speltflager
1½ tsk. salt
1 spsk. honning1 spsk. maltmel
40 g. olivenolie
Rør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt derefter resten af vandet samt olie, salt og honning, samt maltmel og rør derefter rugmel. hvedemel og speltflager i dejen, Rør den godt igennem på høj hastighed på køkkenmaskine hvis du har sådan en. Juster konsistens med lidt ekstra mel om nødvendigt.Lad hæve koldt natten over.
Fordel dejen i to klumper og rul hver af dem til en ca. 30 cm lang pælse som trykkes flad med hånden, brug en bagespartel til at dele den i ca. 9 stykker. Gør det samme med resten af dejen. Tænd ovnen på 200 grader og lad den varme op.
Stykkerne pensles med æg og drysses med speltflager. bages ca. 20 min. til gennembagte og sprøde. Lad køle på rist.
Find mig også på FACEBOOK
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar