søndag den 16. november 2014

Mørk chokolademousse med pecannøddekrokant og hindbær.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre dessert er lavet med udgangspunkt i en opskrift fra Blomsterberg og den smager bare rigtig dejligt. Brug en god mørk chokolade med min. 70 % kakaoindhold.
Anret den i flotte dessertglas eller skåle gerne gennemsigtige, så man kan se desserten rigtig.Man kan sagtens bruge andre nødder end pecannødder, hvis man ikke lige har dem.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 6 personer:

Pecankrokant:
150 g. hvid sukker
80 g. pecannødder ( eller andre nødder)

Chokolademousse:
125 g. mørk chokolade min. 70 %
100 g. stuetemp. pasteuriserede æggeblommer
75 g. sukker
150 g. pasteuriserede æggehvider
1 spsk. sukker

Desuden:
1½ dl. fløde, lidt vaniljekorn, pisket til en let flødeskum

6 flotte hindbær

Smelt sukker på en pande til det er en gylden karamel. Kom pecannødder i og rør dem rundt i karamelmassen. Hæld straks ud på bagepapir og lad køle. Hak den groft.

Hak chokoladen og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad ( eller i en chokoladesmelter hvis du har det). Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps i en skål med en håndmikser.

Pisk i en anden skål æggehvider og 1 spsk. sukker til en sej og luftig marengs.
Kom æggesnapsen i den smeltede lune chokolade og pisk det godt sammen. Tilføj 1/3 af de piskede hvider og pisk godt. Kom nu chokolademassen i skålen med de resterende marengs og vend det hele forsigtigt sammen. Fyld massen på en engangssprøjtepose. Klip et lille hul og fordel i dessertglas.Sæt på køl til den er stivnet. Kom lidt flødeskum, hakket percankrokant og hindbær på.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar