søndag den 12. oktober 2014

Portobellosvampe med efterårs fyld.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg er vild med svampe og disse skønne store danske portobello er blevet fyldt med pesto svampe, løg, hvidløg, pære, hakket rosmarin og parmesan.
De smager skønt som tilbehør til maden eller som en lækker lille forret måske serveret med et stykke hvidløgs baguette.

Ingredienser 4 personer:

4 store flotte portobello svampe
1 pære fine tern
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 kviste rosmarin
Salt og Peber
4 tsk. rød eller grøn pesto
4 spsk. revet parmesan ost.
4 spsk. hakket persille

Start med at rense svampene men undlad at lade den soppe i vand, brug så lidt som muligt. Skær stokken fri nede i hver svamp, så du har en hul svamp at fylde med lækkerier. Hak stokken og løg sa,t hvidløg og pære. Steg svampestokken i lidt smør til gyldne, tilsæt løg og hvidløg samt hakket rosmarin og svits med til løgene er klare. Tilsæt pærestykkerne og svits et par min.Smag til med salt og peber.
Kom en tsk. pesto i bunden af hver svamp. Fordel fyldet i svampene og mas det lidt ned. Drys med parmesanost og hakket persille. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

 1. Men hvor finder du DANSKE portobellosvampe? Jeg kan kun finde de polske - og dem vil jeg ikke sætte tænderne i. Er du klar over, at de små hedder champignon, og når de bliver store hedder de portobello?!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elsebeth, jeg fandt dem i Super bedst - hvor de meget passende lød navnet DANSKE portobello champignon :-) Kh Sara

   Slet