lørdag den 11. oktober 2014

Bålæbler- måske en idé til efterårsferien?

Foto: Sara B. Hansen.
Der er bare noget helt vidunderligt, magisk og jordnært ved at hygge sammen omkring et bål- det minder om barndom, spejder, ødegård, naturoplevelser og fællesskab. Disse bålæbler vil henrykke store og små- så hvorfor ikke udnytte efterårsferien til hyggelige timer sammen i det fri?
Du kan endda starte med disse skønne SNOBRØD og så slutte med denne opskrift som dessert- jeg lover i vil elske det! Og pyt med bållugt i hår og tøj- det kan vaskes væk igen :-) Rigtig god efterårsferie!


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 1 person:

1 stort æble pr person
1 spsk. appelsinsaft/ juice
3 valnødder pr æble
1 tsk. honning pr æble
ca. 3 spsk. kanelsukker pr æble
1 spsk. smeltet smør pr æble
1 spsk. havregryn pr. æble
1 kugle god vaniljeis pr æble


Tip: Du kan også bruge mandler eller rosiner i dine æbler.
Foto: Sara B. Hansen.

Skræl æblerne og grav kernehuset ud fx. med en melonkuglejern (det er godt da det er skarpt ellers en ske eller kernehusudstikker) vend æblerne med lidt appelsinsaft. 
Hak valnødderne og bland dem ned havregryn. Smelt smørret. bland sukker og kanel til kanelsukker. Det smeltede smør pensles på æblerne, som herefter trilles i kanelsukker.
Fyld hullet med valnødder og havregryn og lidt rester af kanelsukker. Hæld lidt smeltet smør og honning ned i hullerne.Pak dem ind i grill folie eller dobbelt staniol så de lukkes i toppen. Når der kun er gløder tilbage i bålet, bages æblerne i ca. 10 min. Pakkes ud og får en kugle vaniljeis og spise så lune og gode!
Foto: Sara B. Hansen.


Find mig også på FACEBOOK:


Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar