lørdag den 11. oktober 2014

Vegetarisk farsbrød serveret med hjemmelavede sprøde fritter og grønt.


Foto: Sara B. Hansen,
Ugens vegetariske indslag blev dette vegetariske farsbrød og jeg var lidt spændt på om børnene ville
være med på den. Men det bestod og de synes det smagte godt. De synes også det lignede et rugbrød og det kan jeg jo sådan set godt forstå , da jeg havde lavet det i min rugbrødsform og drysset med sesam. Smager godt både koldt og varmt og fungerer også fint som pålæg på rugbrød.
Jeg har brugt en portion kogt ris (blanding med vilde ris) men man kan også bruge quinoa eller bulgur hvis man har sådan en rest. De sprøde fritter er jo altid et hit hos både børn og voksne :-)

Foto: Sara B. Hansen,
Ingredienser et stort farsbrød:

500 g. champignon, hakket
2 løg, tern
1-2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
3 gulerødder , groft revet
2 pastinakker, groft revet
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. rosmarin
1 spsk. timian
½ tsk. paprika
Salt og peber
200 g. kogte ris (vilde ris blanding) el. quinoa/bulgur (kogt)
4 spsk. loppefrøskaller
2 æg
1 dl. madlavningsfløde
2 spsk rasp
1 spsk. sesamfrø

Tilbehør:
1 kilo kartofler, skåret i fritter og stegt sprøde i 1 spsk. olivenolie i actifry.Eller vendes med olie og alt og bages sprøde i ovenen, fordelt i et jævnt lag.
Friske kogte bønner og små karotter og evt. lidt tomatsauce.


Foto: Sara B. Hansen,
Start med at svitse champignon på en hed pande i lidt olivenolie, efter 3-4 min. tilsættes løg, hvidløg og bladselleri og det hele svitses igennem før krydderier tilsættes og svitses kortvarigt med. Kom denne masse i foodprocessor og kør den til den er homogen men gerne lidt grov endnu.
Kom massen i en skål og rør med ris, æg, loppefrøskaller og fløde. Smør siderne i en form og drys med rasp kom farsen i og drys med lidt sesam. Bag ved 200 grader i 45-50 min.

Foto: Sara B. Hansen,
Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar