søndag den 12. oktober 2014

Grahamsspeltbrød

Foto: Sara B. Hansen.
Et lækkert brød som denne gange er lavet uden brug af lang hævetid og gryde- der skal være plads til lidt variation og også hurtigere løsninger. Jeg fik et stort brød og et lidt mindre som min søde mand kunne få med på vagt sammen med lidt nylavet blåbærsyltetøj.

Ingredienser 2 brød:

30 g. gær (øko)
500 ml. lunken vand
1 dl. creme fraiche 9%
1½ tsk.salt
1 tsk. sukker eller lidt honning
250 g. grahamsspeltmel
2 dl. havregryn
2 spsk. chiafrø
700 - 800 g. hvedemel

Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt creme fraice, salt, sukker og derefter grahamsspeltmel og havregryn, chiafrø og til sidst hvedemel lidt af gange til en passende konsistens. Ælt dejen godt og lad den hæve tildækket og lunt i 2 timer. Slås ned og formes til to brød, som efterhæver i 1 time. Pensles med lidt vand, snittes og bages ved 200 grader i  ca. 40 min. til gyldne og hul lyd når man banker i bunden.
Lad brødene køle på rist inden de skæres.

Find mig også på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar