søndag den 26. oktober 2014

Eclair au chocolat.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse kager er lette og luftige og falder ikke så tungt i maven på grund af den lette og sprøde vandbakkelsedej. De er fyldt med en chokoladecreme og ligeledes pyntet med chokolade og frysetørret hindbær. Man kan også vælge at lave kagerne mindre.
Som man fornemmer på navnet er det en klassisk fransk kage, som typisk fås med mocca, kakao eller jordbærcremefyld.
Mine er ikke helt korrekte, da man egentlig skal skære dem op i siden og komme fyldet i eller sprøjte cremen ind i. Jeg har lagt dem sammen to og to omkring cremen og det fungerede ret godt. De var dejligt sprøde og lette og jeg synes det gav en tilpas mængde kage omkring fyldet( det synes min kageglade mand forresten også).


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 7 store kager:

Vandbakkelser:
1 1/4 dl. vand
1 1/4 dl.minimælk el. anden mælk
100 g. smør
1 tsk. fint salt
1 tsk. sukker
150 g. hvedemel
4 æg m/l

Creme:
5 dl. sødmælk
6 æggeblommer
150 g. sukker
40 g majsstivelse

2 spsk. smeltet mørk chokolade
1,5 dl. piskefløde, letpisket flødeskum

Pynt: 70. g smeltet mørk chokolade, 2 spsk. piskefløde, frysetørret hindbær.


Foto: Sara B. Hansen.Tænd ovnen på 250 grader, varmluft. Kom mælk, vand, salt, sukker og smør i en gryde og lad det varme stille op i en gryde, når smøret er smeltet, røres melet i og når det er en jævn masse, tages gryden af varmen og æggene røres i lidt af gangen. Kom massen i en sprøjtepose med medium tylle og sprøjt stænger ud på en plade med bagepapir, du skal bruge to plader, da der skal være afstand mellem så de ikke flyder sammen. Lav dem ca. 15 cm. lange. Sæt i en 250 grader varm ovn og efter 5 min. skrues der ned til 180 grader. bag dem derefter i 15-20 min, indtil relativt mørkt gyldne og sprøde. Lad køle på rist.

Flæk vaniljestangen og kog mælken med kornene og stangen i. Pisk æggeblommer og sukker helt hvide og stive. Tilsæt majsstivelsen uden at piske, den skal bare vendes i. Hæld den kogende mælk (uden selve vaniljestangen) ned i æggemassen. Hæld derefter over i gryden igen. Kog op under kraftig piskning, til cremen tykner. Lad køle. Vend med smeltet chokolade ( jeg bruger en chokoladesmelter men ellers kan du gøre det over vandbad). ved til sidst med flødeskum så cremen bliver lidt lettere i det. Kom i en sprøjtepose.

Kom fyldet mellem to kager eller hvis du foretrækker det, kan du skære hver kage op i siden og komme fyldet i, eller sprøjte det ind i med en smal tylle.

smelt den mørke chokolade sammen med fløden og smør ovenpå kagerne, drys med frysetørret hindbær.

Find mig også på FACEBOOKFoto: Sara B. Hansen.1 kommentar:

  1. Nåh, din mand - han lignede ellers én, der kunne nøjes med kærlighed og kildevand, den dag I blev gift. Hils ham!
    Elsebeth

    SvarSlet